„Nu cânt, dar îmi place muzica. Așa am ajuns să pregătesc cele două festivaluri. Tot ce fac e din plăcere. Nu rămân cu vreun ban. Eu câștig la serviciu și investesc în cultură“, spune cu mândrie Andrei.
Luchi, cum îi spun prietenii, lucrează la Continental Anvelope. Este inginer electrotehnist. Este aici de când a terminat facultatea, la Universitatea Politehnica. A reușit să promoveze cu succes cultura muzicală și la locul de muncă. Pe măsură ce festivalurile au crescut, tot mai mulți colegi se implică, voluntari, în activitățile de organizare a acestora. Unii cară echipamentul, alții montează standuri, unii se ocupă de contabilitate, alții de planificarea activităților, a concertelor etc.
„Sabotage“ este un festival de muzică electronică ce are loc în fiecare an, toamna, într-un spațiu închis, în Timișoara. Prima ediție a avut loc în 2013. Zeci de tineri locali sunt promovați alături de artiști din țară, precum și din străinătate.
„Launmomentdat“ este un festival de muzică electronică organizat într-un spațiu deschis, primăvara. În ultimii ani a fost organizat în Parcul Botanic din Timișoara. Mii de persoane au participat la ediția din 2016. Sub largul acoperiș al muzicii electronice, evenimentul adună la un loc mai multe subgenuri muzicale, precum house, techno, electro, alternativ ș.a. În cadrul evenimentului sunt organizate piese de teatru, precum și diferite spectacole și ateliere de creație.
Andrei Luchian le organizează pe amândouă. Vorbește cu pasiune despre ele, ca și cum ar vedea, în fața ochilor, muzica și cei peste 3.000 de oameni care sunt prezenți la fiecare eveniment, anual.
Text Foto Continental Anvelope Timisoara Andrei Luchian_Sabotage_1: Andrei, al doilea din dreapta, la Festivalul Sabotage
„Programul flexibil de la serviciu mă ajută să pot organiza în voie cele două evenimente. Colegii îmi sunt alături și chiar susțin mișcarea culturală. În săptămâna dinaintea unui festival ajungem și la 30 de voluntari care pregătim tot“, spune Andrei.
La Continental, Andrei lucrează în aria calandrare. Este secția care se ocupă cu introducerea sârmei și a firelor textile în cauciuc. Practic, el este unul dintre cei responsabili de producerea componentelor din anvelopă care conțin cele două elemente.
Într-o lună, Andrei este unul dintre responsabilii de folosirea a 1.15 milioane de kilometri de sârmă și introducerea acestora în 1.200 de tone de cauciuc. Dacă ar fi întinsă, sârma folosită într-o lună aici ar ajunge de pe Pământ până pe Lună. De două ori.
Când vorbește despre serviciul său pune aceeași pasiune ca atunci când povestește despre cele două festivaluri pe care le organizează. Explică foarte plastic, relaxat și cu gesturi largi, rolul pe care secția în care lucrează îl are în producerea anvelopei care ajunge la mașini: „Calandrarea este, practic, ca un senviș de cauciuc pe care îl pui peste sârmă și peste firul textil, cele care susțin anvelopa. E foarte simplu. Dar este nevoie de precizie și echipamente de ultimă generație pentru a fabrica produse premium“.
Continental Anvelope Timișoara
Peste 2.400 de oameni lucrează la Continental Anvelope în Timișoara. Compania a investit în capitala Banatului peste 400 de milioane de euro în tehnologie de top și în echipamente de ultimă generație. Sunt produse aici anvelope de la 13 la 20 de țoli pentru clienți din întreaga lume. Dacia și Ford se numără printre principalii colaboratori. Compania a primit, în ultimii doi ani, premii importante de la ambii producători locali de mașini: distincția Q1 de la Ford și Best Supplier Award de la Dacia Automobile.
(784918)
Citiți principiile noastre de moderare aici!