Acţiunea este dedicată amatorilor, indiferent dacă sunt afiliaţi la vreun club sportiv sau nu. Sunt invitate la start persoane cu vârsta de la 18 ani în sus. Persoanele sub 18 ani pot participa, dar numai în afara concursului şi numai însoţite de către un adult.
Vor avea loc două probe: una scurtă (aprox. 500 m) şi una de rezistenţă (aprox. 3.000 m). Startul se dă de pe plaja de lângă cabana-restaurant, temperatura apei în lacul Surduc fiind de aprox. 26 grade Celsius.
Dacă temperatura apei este peste 24 de grade, participanţii nu vor putea înota în echipament de neopren. Cei interesaţi se pot înscrie la una dintre probe sau la ambele probe. Timpul limită la proba scurtă este de 30 min., iar la proba lungă este de 2 h. Participanţii care nu se încadrează în timpul limită vor fi descalificaţi. Proba de rezistenţă este recomandată persoanelor care practică înotul în mod regulat.
Fiecare participant va înota liber, nefiind impus un anumit procedeu de înot. Clasamentul final va fi realizat în funcţie de gen şi categorii de vârstă (18-30 ani, 30-39, 40-49, 50-59, 60-69, peste 70).
Participanţii vor putea înota cu materiale ajutătoare (labe, palmare), dar, în acest caz, nu vor intra în clasamentul final. Este recomandată folosirea ochelarilor de înot.
Fiecărui participant i se vor acorda un certificat de participare, un tricou dedicat evenimentului, glucoză si apă de baut. Pentru primele trei locuri, la fiecare categorie, se vor acorda diplome.
Înscrierea se va face la faţa locului, între 9,00-10,00, taxa de înscriere la competiţie fiind de 30 lei.
Supravegherea competiţiei va fi asigurată de către voluntari în caiace şi bărci, iar participanţii pot cere asistenţă în timpul cursei echipajelor de supraveghere. Participanţii îşi asumă responsabilitatea cu privire la riscurile practicării înotului şi riscurile participării la competiţie.
De asemenea, organizatorii îşi rezervă dreptul de a anula competiţia în cazul condiţiilor meteo nefavorabile sau dacă temperatura apei este neadecvată desfăşurării evenimentului. Detalii despre eveniment şi înscrieri online, la http://www.timisoara.inot-masters.ro.
Evenimentul este organizat de către Clubul de Înot Masters Timişoara, în colaborare cu Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din cadrul UVT şi Primăria Fârdea.
Consiliul Judeţean Timiş este co-finanţator al evenimentului, iar la buna sa desfăşurare contribuie şi Formaţiunea de Intervenţie Rapidă pe bază de Voluntariat „SALVO” din cadrul Primăriei Municipiului Timişoara.
Dupa probele de inot, cei interesati pot participa la o alergare în natură, fără clasament, la care se va alerga în grup, într-un tempo moderat.
Miscarea de inot masters implica adulti care practica acest sport ca amatori, participarea, in sine, fiind mai importanta decat rezultatele. Se concureaza pe grupe de vârstă.
Citiți principiile noastre de moderare aici!