În Timiș, cele mai multe clase pregătitoare pentru anul școlar 2019-2020 sunt la Școala Generală nr. 7 Sfânta Maria din Timișoara. Aici sunt disponibile 200 de locuri în opt clase pregătitoare – fiecare clasă are 25 de elevi. 150 de locuri, adică șase clase pregătitoare, sunt disponibile la Școala nr. 30 și la Școala nr. 24. La Colegiul Național Bănățean din Timișoara sunt disponibile pentru viitorul an școlar 150 de locuri în șase clase pregătitoare. Trebuie menționat, însă, că aici o clasă este cu predare în limba germană. La Școala nr. 19 „Avram Iancu” sunt 135 de locuri disponibile pentru viitorul an școlar, iar la Colegiul Național Pedagogic „Carmen Sylva” Timișoara o sută de locuri, adică patru clase pregătitoare. Lista completă cu locurile și clasele disponibile o găsiți aici.
În Timiș sunt 12 unități școlare fără circumscripție. În unele școli din cele 12 „dispare” circumscripția doar atunci când este vorba despre o clasă într-o limbă străină. Pentru a vedea care sunt acestea puteți accesa următorul link.
Dacă vreți să vedeți unitatea școlară de care aparțineți (în a cărei circumscripție vă aflați) și unde puteți duce copilul pentru prima lui zi de școală, accesați acest link pentru orașul Timișoara.
Circumscripțiile școlare din Sânnicolau Mare le găsiți aici, iar cele din Lugoj aici.
Conform reprezentanților Inspectoratului Școlar, în Timiș sunt disponibile, pentru anul școlar 2019-2020, 6.150 de locuri în clasa zero. Pentru anul școlar viitor sunt propuse 279 de clase pentru copiii care pășesc pentru prima dată în bănci, în Timiș. sunt 205 locuri în învățământul privat și 5.945 în cel de stat. Dintre acestea, 202 locuri sunt dedicate învățământului în limba germană, la stat, și 25 la privat.
Părintele poate opta pentru înscrierea la şcoala de circumscripţie: în această situaţie, copilul este automat înscris sau pentru o unitate de învăţământ, alta decât şcoala de circumscripţie: în această situaţie, copilul este înscris în limita locurilor libere şi, dacă este cazul, pe baza criteriilor generale şi, ulterior, a criteriilor specifice de departajare.
Părintele poate solicita, prin bifarea în cererea-tip de înscriere, ca locul la şcoala de circumscripţie să fie rezervat pentru eventualitatea în care copilul nu este înscris la unitatea de învăţământ pentru care părintele a făcut opţiunea, din lipsă de locuri libere.
Înscrierile vor avea loc la unitatea de învăţământ la care părintele doreşte înscrierea copilului. Cererile-tip de înscriere pot fi completate şi validate direct la unitatea de învăţământ la care părintele doreşte înscrierea copilului. Cererile-tip de înscriere pot fi completate şi online (inscriere.edu.ro – procedura va fi disponibilă începând cu data de 4 martie), dar după completarea acestora, părinții trebuie să meargă la unitatea de învăţământ în care doresc înscrierea copilului pentru validarea cererii.
Prima etapă de înscriere se desfășoară între 4 și 22 martie, de luni până vineri, între orele 8:00 – 18:00.
În 29 martie are loc afişarea în unităţile de învăţământ şi pe site-urile inspectorarelor şcolare a listei copiilor înscrişi după prima etapă.
A doua etapă are loc între 2 și 8 aprilie. Dacă, după prima etapă, copiii nu sunt cuprinşi în nicio unitate de învăţământ, părinţii vor completa o nouă cerere de înscriere, repartizarea urmând să se facă pe locurile rămase disponibile după prima etapă. Unităţile de învăţământ sunt obligate să afişeze situaţia copiilor înscrişi şi a locurilor rămase disponibile, după fiecare etapă de înscriere.
În 11 aprilie are loc afişarea în unităţile de învăţământ şi pe site-urile inspectoratelor şcolare a listei copiilor înscrişi după a doua etapă.
Citiți principiile noastre de moderare aici!