În acest an, Liceul Tehnologic Energetic Regele Ferdinand I din Timișoara oferă 72 de locuri, împărțite pentru următoarele calificări: 36 de locuri pentru electromecanic utilaje și instalații industriale, (cod fișă înscriere: 543), 12 locuri pentru operator mașini cu comandă numerică (CNC) – cod fișă înscriere: 530 și 24 de locuri pentru electrician aparate și echipamente electrice și energetice, cod fișă înscriere: 568.
Cum se realizează înscrierea
Absolvenții de clasa a VIII-a care doresc să se înscrie pot completa fișa de opțiuni la secretariatul școlii unde au absolvit, urmând ca aceasta să transmită toate documentele necesare la liceu. Înscrierea se poate face până la data de 14 iulie, sau în perioada 30 iulie – 3 august, în limita locurilor disponibile.
Beneficiile elevilor la Școala Duală Banat
Elevii Școlii Duale Banat primesc o bursă lunară de 400 lei, cazarea gratuită, masa decontată de Primăria Timișoara, dar au și posibilitatea de a obține un certificat de calificare profesională recunoscut în Europa – Europass, practică în companii de top cu aparatură de ultimă generație și au și prioritate la angajare în companiile în care fac practică. Doritorii pot continua studiile la liceul seral, pentru diploma de bacalaureat.
În cadrul școlii duale, elevii fac practică nu doar în școala în care învață, ci și în companii. Învățământul dual are o durată de cel puţin 3 ani, iar în primul an pregătirea practică este realizată în atelierele şcolii şi la un operator economic, reprezentând aproximativ 20% din timpul total alocat programului. În al doilea an, aproximativ 60% din timp este alocat pregătirii practice, iar în anul al treilea, aproximativ 72% din timp.
„De aproape zece ani ne bucurăm de implicarea activă a operatorilor economici cu care avem parteneriate. Companiile le oferă prioritate la angajare absolvenților noștri, iar până acum un procent de peste 70% s-au angajat în companiile partenere. Acesta și este unul dintre motivele pentru care elevii aleg să vină la liceul nostru. Avem elevi nu numai din Timiș, dar și din alte județe, care au ales școala profesională duală în detrimentul unui liceu teoretic, pentru că au văzut potențialul și perspectivele de viitor”, spune Luminița Filip, director al Liceului Tehnologic Energetic Regele Ferdinand I.
Mai multe detalii despre Școala Duală Banat puteți găsi online, AICI.
editor Dan Oancia
Trimite articolul
Xasta chiar e lucru bun. meserii adevarate, practice. eu sunt programator, dar ne vin niste specimene cu diploma in firma care nu au ce cauta in domeniu. nici sa spele un veceu nu as avea incredere. ca asa i-a invatat societatea, “fa-te programator, ca e cel mai bine”