Prima dată elevii au atacat procesul-verbal prin care inspectoratul a constatat frauda şi a propus sancţiunea, urmând ca procesul să se judece pe fond. Dacă acum trei zile instanţa a dat dreptate Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş, într-un prim caz, spunând că procesul-verbal este valabil, la fel a făcut şi acum, când a dat alte cinci sentinţe în acest sens. Acesta este doar un prim pas, procesul urmând să se judece pe fond. Inspectoratul mai are pe rol alte zeci de procese, în care elevii acuzaţi de fraudă au atacat decizia comisiei.
În total, 143 de elevi au fost eliminaţi la Făget, după ce s-au afişat notele la Bacalaureat, pe motiv de fraudă. O mare parte dintre aceştia au acţionat inspectoratul în instanţă. Dacă instanţa anula procesul-verbal, atunci liceanul se putea considera promovat, asta în cazul în care a obținut notă de trecere.
În cazul Bihor (n.r. acolo unde au fost eliminaţi mai mulţi elevi), spre exemplu, instanţa a dat dreptate, în această fază, unui număr de 12 elevi. Procesele-verbale au fost anulate, iar liceenii s-au putut prezenta la facultate pentru a se înscrie, deoarece procesul-verbal care constata frauda şi implicit o sancţiona prin eliminare a devenit nul, în urma deciziei instanţei.
Alte articole pe aceeași temă:
Inspectoratul Scolar Timis, ingropat in procese dupa eliminarea elevilor acuzati de frauda la BAC
Citiți principiile noastre de moderare aici!