Informațiile legate de închiderea fabricii timișorene a Nestle i-a alertat pe cei de la ITM Timiș, având în vedere că decizia nu a fost anunțată instituției. Apelurile telefonice efectuate la sediul companiei nu au primit niciun răspuns, astfel a fost decisă trimiterea unei echipe la sediul fabricii.
„După ce am aflat și noi din presă despre închiderea fabricii de la Timișoara, am dorit să vedem care este situația. Am făcut mai multe apeluri telefonice la sediul firmei, dar nu ni s-a răspuns . În aceste condiții am decis să trimitem acolo o echipă de doi inspectori. Nu pot spune că a fost vorba de un control ci, mai degrabă, de o vizită. Astfel, am fost informați despre intenția de a închide activitatea, urmează ca luni, ei să trimită pe adresa noastră și oficial documentele legate de închiderea activității. Din primele informații se pare că până în mai vor închide total activitatea. Ei ne-au asigurat că vor respecta întru totul contractul colectiv de muncă, cu toate obligațiile compensatorii prevăzute. Vom vedea mai clar luni, după ce se vor trimite documentele, ce se va întâmpla”, ne-a declarat Pavel Kassai, directorul ITM Timiș
Din ultimele informații, aşa cum ar fi reieşit din discuţiile purtate la fabrică, nu e exclus ca închiderea să afecteze și alte categorii de personal, sediul central al Nestle în România se află la București, iar la Timișoara mai există un centru de competențe al companiei. În cursul dimineții, la solicitarea tion.ro, cei de la Nestle au anunțat că cei angajați în cadrul acestui centru nu vor fi afectați de închiderea fabricii.
„Cele 30 de persoane angajate la Nestlé Regional Cost Competence Centre din Timișoara – centrul de servicii financiare al Nestle – nu sunt afectate de această decizie și își vor continua activitatea într-o nouă locație în centrul orașului”, se spune în răspunsul Nestle.
UPDATE. Poziția companiei Nestle
Reprezentanții Nestle au ținut să comunice un răspuns la situația apărută după sesizarea ITM Timiș.
„Compania Nestlé dorește să clarifice aspectele eronate apărute în spațiul public, în urma declarațiilor făcute de reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă Timiş, potrivit cărora ar fi vizați 900 de angajați ai companiei, atât cei de la fabrica din Timișoara, cât și cei din București. Aceste informații nu sunt corecte, iar compania Nestlé reiterează faptul că numărul angajaților afectați de această decizie este de 388. Aproximativ 500 de angajați care își desfășoară activitatea la sediul central al companiei din București, în forța de vânzări și în cadrul Nestlé Regional Cost Competence Centre din Timișoara – centru de servicii financiare al Nestlé (30 de angajați din cei 500), nu sunt vizați de această decizie. Compania Nestlé își va continua activitatea în România, iar mărcile produse în prezent la fabrica din Timișoara vor fi în continuare disponibile pe piața din România”, se arată în comunicatul venit pe adresa redacției.
Articole pe aceeași temă:
[related-post post_id=”2177272″]
[related-post post_id=”2177584″]
Citiți principiile noastre de moderare aici!