Inspectorii DSVSA Timiș merg în aceste controale pentru a asigura un grad cât mai înalt de siguranță a produselor și pentru prevenirea apariției toxiinfecțiilor alimentare.
„Se intensifică acțiunile de supraveghere şi control sanitar veterinar şi pentru siguranța alimentelor, privind modul în care sunt produse, depozitate, transportate şi comercializate alimentele de origine animală şi non-animală. Activitatea de control oficial va urmări în mod special respectarea condiţiilor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor în unităţile de producere, procesare, depozitare şi comercializare a alimentelor (abatoare, depozite, carmangerii, măcelarii, patiserii, cofetarii, magazine alimentare, supermarketuri), precum şi în unităţile de alimentaţie publică şi piețe agroalimentare”, transmit reprezentanții DSVSA Timiș.
Sunt supuse controlului, în Timiș, trei abatoare industriale, un abator de mică capacitate, un abator de păsări, un centru de tăiere păsări, 16 depozite alimentare pentru produse provenite din comerțul intracomunitar şi/sau importuri, patru centre colectare/ ambalare ouă și un centru colectare vânat.
Nu scapă de controale nici 403 de unități comerciale de producție/ depozitare: 11 fabrici de procesare carne, cinci fabrici procesare lapte, o unitate procesare pește, 49 de carmangerii, 78 de măcelării, o unitate de reambalare a produselor alimentare, 80 depozite alimentare, 151 supermarket –uri, 29 laboratoare de cofetărie patiserie. Țintele inspectorilor sunt și 3.686 unităţi de vânzare cu amănuntul şi unităţi de vânzare directă, dintre care 25 de pensiuni turistice, 552 restaurante, 125 unități de catering, 13 piețe agroalimentare, târgul de Crăciun și 2.970 magazine alimentare. Și 73 de exploatații cu animale din Timiș vor fi supuse controlului.
Citiți principiile noastre de moderare aici!