Va fi un proces dificil, care va dura mai multe luni, va presupune pregătirea iniţială a pacientului, o primă operaţie de micşorare considerabilă a stomacului, dar şi altele ulterioare în urma cărora îi va fi îndepărtat excesul de piele rămas în urma creşterii corporale necontrolate.
„În prima parte a spitalizării va fi necesară pregătirea pacientului. El va fi consultat de medicii de la mai multe specialităţi, va fi pregătit pentru o asemenea operaţie. Nu poate fi operat în acest moment, nu poate face faţă unei asemenea intervenţii. Trebuie să ţineţi cont că această intervenţie nu este un <<One man show>>. Sunt implicaţi numeroşi specialişti de la mai multe secţii”, ne-a declarat Ciprian Duţă, medicul chirurg care alături de Caius Lazăr se vor ocupa de intervenţia chirurgicală de micşorare drastică a stomacului pacientului.
Conştient de postura în care a ajuns, el spune că greutatea sa a crescut considerabil în ultimele luni.
„La 25 de ani am suferit o depresie. Am primit medicamente şi acestea mi-au produs primele dezechilibre. În urmă cu câteva luni situaţia s-a agravat şi în doar câteva luni am adunat peste 60 de kilograme. Mulţumesc medicilor de aici că au acceptat să mă opereze, să aibă grijă de mine. Am încredere totală în ei şi sunt sigur că, cu efort, mă voi face bine”, ne-a declarat Robert Cogeanu.
„Fac orice numai să fiu sănătos, sunt foarte sigur că o să rezist tratamentului. Trebuie să fac efortul ăsta, să am încredere în mine. Le mulțumesc doctorilor pentru că mi-au dat a doua șansă”, ne-a mai declarat, gâfâind, Robert Cogeanu.
Medicii chirurgi nu sunt neapărat siguri de modul în care s-a declanşat boala. E posibil ca depresia să fi fost începutul, dar ei vorbesc de un consum de dulciuri, paste făinoase şi sucuri carbogazoase.
„El este într-o situație extrem de gravă, pacientul se poate prăpădi în orice moment și dacă îi realizăm operația și dacă nu. Are probleme cu hipertensiunea, cu diabetul, psihice”, ne-a mai declarat Ciprian Duță, chirurgul timişorean.
„De cele mai multe ori, la nivel psihic, pacienţii cu un asemenea grad de obezitate nu recunosc că au această problemă, ei spun că ştiu că sunt graşi, dar nu că au alte probleme, că se pot mişca şi descurca singuri”, ne-a declarat şi Caius Lazăr, cel de-al doilea medic chirurg.
În finalul dialogului realizat cu Robert Cogeanu, el a dorit să dea un sfat celor de vârsta sa, dar mai ales celor cu o vârstă mult mai fragedă: „Tinerii să aibă grijă la alimentație, să mănânce sănătos, să facă mai multă mișcare să nu ajungă așa ca mine”.
Articole pe aceeași temă:
Barbatul de peste 300 de kilograme din Pascani a ajuns la spitalul din Timisoara
Un barbat de peste 300 de kilograme din Pascani ajunge la Timisoara, pentru operatie
Citiți principiile noastre de moderare aici!