Medici specialişti pe igiena mediului şi epidemiologie au început de vineri evaluarea, din punct de vedere epidemiologic, a zonelor inundate. Primul pas este recoltarea de probe (şi analiza acestora) din sursele de apă din forajele publice, din reţeaua de distribuţie publică şi din reţeaua de alimentare cu apă din zona unde sunt cazate toate persoanele sinistrate.
În plus, populaţia va fi informată, tot de către medici, despre gradul de afectare a fântânilor şi, împreună, vor evalua şi cantitatea de substanţe pentru dezinfecţie, necesare fiecărei surse de apă în parte. Se evaluează şi sursa de apă care alimentează Spitalul de Psihiatrie Gătaia, cu măsurile specifice care se vor impune în urma analizării probelor.
DSP Timiş a solicitat medicilor de familie, din zonele afectate de inundații, o situaţie completă privind intervenţia rapidă cu vaccin DT, respectiv vaccinarea împotriva difteriei şi tetanosului pentru imunizarea de urgenţă a oamenilor. De asemenea, se va institui un program de verificare constantă a igienei în locurile unde sunt cazaţi sinistraţii.
„DSP Timiş supraveghează epidemiologic toată zona cu probleme, până la intrarea în normalitate, pentru a preveni orice tip de îmbolnăvire”, transmite purtătorul de cuvânt al DSP Timiş, Dana Şpac.
Articole pe aceeași temă:
Apele ameninta sa inunde Moravita si Percosova. Aproape 600 de persoane evacuate
Atentionarea de cod rosu de inundatii se mentine in Timis
Inundatii in Timis: mai multe persoane evacuate, zeci de gospodarii si drumuri inundate
Urmeaza evaluarea pagubelor in zonele afectate de inundatii
Din nou printre ape, localnicii din Gataia isi amintesc cu teama de inundatiile din 2005
Citiți principiile noastre de moderare aici!