Noul președinte al Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, vorbește, în acest interviu, și despre o a doua centură a Timișoarei, la nivel de autostradă, ca parte integrantă a șoselei de mare viteză Timișoara-Moravița, spre Belgrad, dar și despre Castelul Huniade, pe care îl vrea deschis, chiar și parțial, până în anul 2023, când Timișoara va fi Capitală Europeană a Culturii, despre investițiile în sănătate, turism și alte domenii.
Ce ați găsit și ce vă așteptați să găsiți la Consiliul Județean Timiș? Veți face schimbări în rândul angajaților?
Nu m-a surprins nimic din ceea ce am găsit aici, mai ales că eram și sunt pregătit de jobul acesta, așa că am intrat direct în pâine. Am văzut că unii au făcut niște anunțuri bombastice, că dau afară jumătate din personal, că mută munții. Sunt adeptul echilibrului. Nu mă pripesc să iau măsuri în ceea ce privește personalul, după ureche, ci vreau să fac o analiză temeinică a modului în care personalul este pregătit și abia după aceea voi face corecțiile necesare. Îmi doresc să întăresc anumite compartimente, cum ar fi cele de scriere proiecte europene. Și aici o să avem nevoie de ingineri, juriști, pe care îi putem reloca din alte compartimente sau putem să angajăm. Mai sunt încă 50 de locuri libere în organigrama consiliului județean. Dacă sunt zone în care avem personal excedentar și de care ne putem lipsi evident că vom face tăierile necesare.
Aparatul consiliului județean trebuie lărgit sau restrâns?
Eu spun că avem oameni competenți, în mare parte, dar insuficient puși la treabă. Eu am de gând să-i pun la treabă. Le-am cerut să fie axați pe rezultate concrete. Dacă nu performează, atunci evident că ne despărțim. Am încredere că oamenii, fiind profesioniști, se pot ridica la nivelul pe care-l cer. Prefer să-mi aduc analiza și auditul pe care-l fac eu împreună cu consilierii mei, al personalului și după aceea să anunț și măsurile pe care le am. A panica oamenii este ușor și contraproductiv pentru instituție. Profesioniștii, oamenii care vor să crească, să se dezvolte personal, nu au de ce să se teamă. Politrucii, oamenii care sunt ineficienți și incompetenți, au totul a se teme, pentru că cu mine nu le va merge cu aceste lucruri. Sunt în jur de 200 de persoane și organigrama are aproximativ 260.
Ați găsit la CJ Timiș proiecte bune, care trebuie continuate, sau proiecte începute care trebuie stopate?
Proiectele bune le voi continua, sunt investiții în infrastructura rutieră care sunt neapărat necesare județului nostru. Foarte multe proiecte au fost aprobate cu votul PNL, în consiliul județean, sunt proiecte europene care trebuie continuate, sunt inițiative pozitive, cum ar fi centrul de legume și fructe, continuarea lucrărilor la centura alternativă a Timișoarei, proiectele pentru a scoate copiii abandonați din instituții și a-i găzdui în case familiale. Sunt inițiative pozitive pe care dorim să le continuăm.
În ceea ce privește infrastructura rutieră, ce proiecte aveți în plan?
Vrem să facem două noi ieșiri de pe autostradă, pe care dorim să le facem cu bani europeni. Alte două ieșiri, una în zona aeroportului și una în zona Remetea. De la ieșirea de pe autostradă dintre Remetea și Izvin vom face un drum expres către centură, care va cocoli Remetea și va fi și un fel de centură a localității, decongestionând traficul de pe drumul național, și în același timp scurtând distanța și timpul necesar pentru a ajunge la aeroport din partea aceea. O altă ieșire va fi în partea cealaltă de aeroport, între Giarmata și Giarmata Vii, o dorim realizată pentru a pune în aplicare planul nostru de a avea un nod intermodal pentru transportul de persoane și transportul de marfă. Calea ferată Timișoara-Aeroport este deja o prioritate națională și am reușit să o punem în masterplanul de transport, cu șanse mari de a fi finanțată prin noile mecanisme financiare europene.
Ce se va întâmpla cu Castelul Huniade? Va fi deschis, măcar parțial, în 2023, când Timișoara va fi Capitală Europeană a Culturii?
Restaurarea Castelului Huniade este unul dintre proiectele majore, importante pentru noi, sperăm să obținem finanțare prin Mecanismul de Redresare și Reziliență al UE. În prezent se realizează documentația pentru intervenție (DALI), de către Institutul Național al Patrimoniului. Am discutat și cu ministrul, și ulterior și cu directorul acestui institut să grăbească lucrările la documentație, pentru a o avea finalizată la începutul primăverii și a putea include Castelul Huniade ca proiect matur pentru finanțare. Dacă reușim, în anul 2022 vor putea începe lucrările efectiv la proiect, ca să avem o parte din restaurarea edificiului finalizată în anul 2023. Trebuie luat totul de la zero, proiectul european inițial a fost pierdut. O singură veste bună avem – în final, clădirea a fost stabilizată, acum trebuie trecut la restaurare, consolidarea celeilalte părți care nu a fost afectată de acea problemă structurală și aducerea clădirii la o stare care să permită funcționarea ei.
Ce urmează în anul 2021 pentru Timiș? Principalele proiecte pe care le veți susține? Care sunt proiectele urgente?
Trebuie să finalizăm cele două proiecte – drumul județean Timișoara-Buziaș (respectiv Timișoara-Moșnița), unul dintre proiectele foarte importante, dacă se poate înainte de termen, și același lucru cu proiectul drumului județean Timișoara-Lipova, mai precis lărgirea la patru benzi în localitățile Dumbrăvița și Giarmata, spre autostradă. Cele două proiecte vor decongestiona principalele puncte de congestie a traficului din Timișoara, din Nord și din Sud. În acest fel ajutăm municipiul reședință de județ să respire un aer mai curat și cetățenii să ajungă la serviciu mult mai rapid. Trebuie completate măsurile cu o mai bună eficiență a transportului în comun, realizată de Primăria Timișoara, și o coordonare în zona metropolitană a localităților componente ale polului de creștere, în ceea ce privește extinderea rețelei de piste de biciclete.
Unde va fi extinsă pista de biciclete, în județ, și ce se va întâmpla cu pista de biciclete spre Serbia, de pe malul Begăi?
Eu, în programul de guvernare locală am prevăzut acel proiect al autostrăzii de biciclete, între localitățile din jurul Timișoarei și Timișoara, pe care dorim să-l realizăm. Pista de biciclete spre Serbia dorim să o preluăm, dar digul acela este al statului, al Administrației Bazinale de Apă Banat. Până se găsesc soluțiile tehnice vom continua în starea actuală. Noi dorim să preluăm această investiție. Am avut o întâlnire cu consulul Serbiei și am discutat despre continuarea acestei piste în țara vecină, la Zrenjanin. Ei sunt puțin în urmă, dar vor finaliza și ei partea lor de proiect și urmează să discutăm de deschiderea unui nou punct de frontieră, astfel încât timișenii să meargă la sârbi cu bicicleta, iar vecinii noștri să vină la noi, pe pistă.
Vor continua lucrările la centura alternativă a Timișoarei, prin localitățile periurbane?
Dorim să continuăm în partea de Nord, să vedem ce drumuri comunale putem prelua, în zona Pișchia-Remetea, Pișchia – Recaș, dar și porțiunea dintre Covaci și Cerneteaz. Analizăm mai multe trasee, care să completeze pseudocentura. Această pseudocentură a fost ideea mea, i-am propus-o președintelui CJ Timiș Constantin Ostaficiuc în 2005. și acum am ajuns să o continui.
Ce alte proiecte de infrastructură rutieră veți pune în practică?
Am avut întâlniri la Ministerul Transporturilor și am vorbit despre proiectele Timișului. Se va realiza linia de mare viteză Arad-Timișoara-Caransebeș, care va avea un mare impact în Timișoara, prin investițiile care se vor face, se vor face pasaje și chiar un sens giratoriu suspendat, și reabilitarea gărilor de Nord și de Est. Am discutat și despre autostrada Timișoara-Moravița, care, pentru noi, este foarte importantă, în perspectiva aderării Serbiei la UE, un element de legătură între Timișoara și cea mai apropiată capitală europeană de noi – Belgrad. Vrem ca Timișoara să fie primul mare oraș, după București, care să aibă o a doua centură, la nivel de autostradă, în jurul orașului, la o rază de 20 de kilometri în jurul său. Deja am discutat la nivelul Ministerului Transporturilor și am avut o discuție chiar cu premierul Orban, căruia i-am prezentat această idee, pentru că inițial se dorea dezvoltarea centurii de Vest într-o autostradă. Soluția pe care o propunem e mai costisitoare, dar cu bani europeni o putem realiza. Nu cred că ar trebui să facem niciun compromis în acest sens.
La sala polivalentă și stadion cum merg lucrurile? Încep lucrările?
Deja am fost de trei ori la București doar pentru chestiunea asta. Am selectat din cele patru variante de stadion două, care vor fi dezvoltate spre faza de studiu de fezabilitate. Orizonul de timp pentru selectarea unui constructor ar fi toamna anului viitor, care să poată începe lucrările, asta în cel mai fericit caz. Pentru sala polivalentă, acum se licitează studiul de prefezabilitate și fezabilitate, urmând ca după aceea să se facă licitație pentru proiect tehnic și execuție. Pentru noi este foarte important să găsim un operator experimentat, care să aducă nu numai evenimente sportive, dar și de cultură, divertisment, în aceste locuri. Trebuie să contractăm operatori specializați și să lăsăm specialiștii să se ocupe de aceste lucruri.
Pe ce vă veți axa în ceea ce privește investițiile în Sănătate? Spitalul regional?
Pe termen lung este nevoie de un spital regional, dar perspectiva lui este mai îndepărtată fiindcă s-au pierdut câteva etape și câteva oportunități în această direcție. Nu renunțăm la acest proiect și vom milita în continuare la Guvernul României pentru a include în continuare Timișoara în rândul orașelor care vor avea un spital regional. Avem ca obiectiv reparația capitală a clădirii Spitalului Județean Timișoara, pe interior și exterior, proiect care poate fi finanțat prin Mecanismul de Reziliență. Institutul Oncologic este un proiect foarte important, pe care am reușit să-l impunem spre a fi finanțat de Uniunea Europeană prin acest Mecanism de Reziliență, și să-l facem pe amplasamentul ruinei Spitalului Municipal. Voi avea, chiar săptămâna viitoare, o discuție cu ministrul Sănătății Nelu Tătaru, pentru a discuta mai multe proiecte din domeniul Sănătății din Timiș. Avem și noul spital municipal din Lugoj, pe care dorim să-l realizăm, pentru că actuala clădire este total depășită din punctul de vedere al capacității. Avem centrul de boli cardiovasculare, care este o prioritate pentru noi. Nu în ultimul rând, realizarea unui nou centru de mari arși la Timișoara, în cadrul spitalului județean – căruia îi va fi destinat un etaj din noua clădirea a Unității de Primiri Urgențe ce se va construi la spitalul județean, în cooperare cu Banca Mondială. Un alt proiect este noua maternitate, care se va construi lângă spitalul județean.
Consiliul Județean Timiș a sprijinit spitalele în pandemia de Covid-19. Cum le veți sprijini în continuare?
Noi am făcut economie pe un proiect România-Ungaria, peste 200.000 de euro, ceea ce ne permite, printre alte echipamente necesare luptei cu Covid-19, să mai luăm o autospecială dotată pentru intervenții în cazul SARS-Cov2, o ambulanță de intervenție în caz de risc epidemiologic. Vom achiziționa și mai multe echipamente mobile de care medicii au nevoie pentru intervenții la distanță și aparatură necesară spitalelor.
Cum veți proceda cu Agenda Culturală? În ultimii ani s-au mai redus din acțiunile finanțate.
Trebuie să ne ridicăm la un alt nivel, să finanțăm acele activități cu impact major, mai ales că în anul 2023 Timișoara va fi Capitală Europeană a Culturii. În plus, am putea să finanțăm și chiar să organizăm anumite acțiuni itinerante din județ, folosind atât infrastructura consiliului județean, că vorbim de Teatrul Merlin sau sectorul cultural timișorean, care să iasă din Timișoara și să aibă loc spectacole în alte localități din județ, în comune. Vom merge să facem un spectacol, spre exemplu, la Sânnicolau Mare, în acre să invităm un artist de renume. Vom finanța acele evenimente cu impact major, care să strângă zeci de mii de oameni, cu o cofinanțare consistentă din partea celor care le organizează.
Ce se va întâmpla cu finanțarea sportului?
În ceea ce privește finanțarea sportului, vom regândi din temelii programul de finanțare existent, vom merge pe finanțarea sportului de masă, în principal, vom încerca să sprijinim înființarea cât mai multor cluburi sportive de drept public, în județul nostru, la nivelul primăriilor. În acest fel vom lua și puțin din povara de finanțare, care va rămâne pe umerii consiliului județean. Asta nu înseamnă că vom ocoli finanțările pentru asociațiile sportive, dar vom încerca să ajutăm înființarea cluburilor de drept public. O a doua componentă este de finanțare a terenurilor de sport. Dorim anual să finanțăm minimum 10 astfel de terenuri – terenuri sintetice sau cu iarbă, de fotbal, baschet, handbal, tenis, în funcție de necesitățile locale, iar până în 2024 să avem 40-50 astfel de terenuri finanțate din bugetul Timișului. Îndemnăm primăriile să aplice la Compania Națională de Investiții pentru realizarea bazinelor de înot. Câteva au și făcut acest lucru.
Școlile speciale?
Vor fi investiții în continuare în școlile speciale. Trebuie să modernizăm și infrastructura, mă refer aici la clădiri, dar și dotare. S-au făcut investiții în ultimii ani, însă ele trebuie continuate și finanțate.
Cum veți dezvolta turismul din județ? Lacul Surduc?
Sunt multe oportunități din punct de vedere turistic, pe lângă Lacul Surduc: Delta de la Satchinez, Bega, sunt multe oportunități care trebuie puse în valoare, prin stimularea sectorului privat de a investi în zonă. Menirea sectorului public este de punere în valoare a punctelor de atracție și pot veni și privații să-și ofere serviciile, ghid turistic și alte servicii ce se pretează în sectorul turistic. Trebuie să vedem și să stabilim clar cu ce putem noi să atragem turiștii în zonă, să stabilim care este brandul turistic al județului Timiș. Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în Timiș lucrează acum la acest proiect, cel de definire al brandului turistic.
Ce planuri aveți cu festivalurile, divertismentul, eventuale parcuri tematice?
La Aeroportul Cioca a avut deja loc Flight Festival, acolo avem un festival pe care l-am putea crește. Dacă reușim să creăm expertiza locală care să organizeze astfel de evenimente cred că este un lucru mult mai sustenabil pe termen mediu și lung. E mult mai bine să implicăm mediul de afaceri din zonă. Ne gândim serios și la un proiect major de divertisment și, în același timp, să îmbinăm și partea de tehnică și cercetare – un parc tematic de distracții. Prima noastră idee este de a lega acest parc de cercetare și tehnologie. Aici așteptăm să conturăm ideea. Va fi un fel de Futuroscop sau Astronarium.
Când vom avea vicepreședinți ai consiliului județean?
Sper că vom avea cât de curând vicepreședinți și sper că partenerii de la USR vor înțelege că Timișul reprezintă mai mult decât locurile în care ei au câștigat și că interesele mici și mărunte pot să împieteze asupra intereselor majore pe care Timișul și Timișoara le au. Nu aș vrea ca experiența ultimilor 30 de ani, din lipsă de conlucrare între CJ Timiș și Primăria Timișoara, să se perpetueze prin atitudinea celor de la USR. E foarte important să facem majorități peste tot. Nu putem fi aliați pe ici, pe colo, și în mare parte din județ să fim adversari. Le cer să revină și să iasă din logica de competiție. Aștept ca până la ședința din 25 noiembrie, când voi suplimenta ordinea de zi cu alegerea vicepreședinților, din partea lui Cristian Moș (președintele USR Timiș) să facă toate eforturile să avem majorități comune și în celelalte majorități din județ. Atunci voi considera că negocierile s-au încheiat cu succes. Noi ne-am ținut de cuvânt.
Trimite articolul
XPovesti de adomit copii…esti la fel ca cei vechi, deti esti tanar, din pacate le vei narui sperantele timisenilor, pentru ca se pare ca nu ai puterea si capacitatea de a te detasa de vechile obiceiuri politicianiste…rusine dle. NICA
-
Foarte corect punctat!
-
hai cu europa sclavi fara creier. ca va austerizeaza astia de va merg fulgii !
-
Urmeaza foamea pe model uie. Si pentru cei de la stat care vor fi dati afara si pentru cei de la banda de la corporatii care se aleg cu salariile taiate fara ore si destui din tomberoanele care au votat merkel vor fi dati afara. Bravo timisorenii mei gramada mai sunteti !
-
-
-
Nici nu ma mira balbaiala asta a PNL -ului, mostenita din epoca lui Constantinescu care a castigat alegerile in 96 cu promisiunea ca are 15 mii de specialisti, si dupa alegeri CDR ul ( PNTCD + PNL) l a gasit doar pe Ciorbea care era sa bage tara in insolvabilitate.
Pare un articol electoral, adica platit, dar nu are semnul ”P”. Nu stiu daca e tocmai corect ce face domnul Nica incercand sa traga spuza pe turta PNL in felul acesta.
Cat despre atacurile la USR, stim deja. PNL vrea baroniada la judet si useristii le stau ca un ghimpe in coasta. Acesta este adevaratul motiv pentru care tot amana semnarea acordului de colaborare.
-
USR ar vrea și ei la ciolan, că doar sunt #oameninoi cu apucături vechi.
Pentru cei care au uitat declarațiile USR cu privire la alianțele cu alte partide, un search pe google și căutați pe la anul 2016. Se pare că în patru ani au cam uitat din promisiuni. E ceva specific #oamenilornoi.-
rezistenta cu hastag in loc de creier a votat ciuma galbena penelisto – usereista. Ne nenorocesc pe toti “produsele” post -revolutionare …
-
-
Pamantul catre @timisorean. Cina sta cui in coasta bai gaina zapacita? Cu nici macar jumate din scorul lui Nica la judet si cu 10% in sonaje la parlamentare. Va dati tsunami, pacat ca intr-un pahar de plastic
Lucrările la dj691 vad că avansează, ceea ce este un lucru bun. Pe partea de turism, ați putea face ceva in zona Pișchia, daca tot ați amintit localitatea. E o zona cu păduri frumoase, din păcate inaccesibile simplului iubitor de natura, care nu practica vânătoarea.
Pacaliciul este interimar…
El este “focusat” pe obtinerea functiei de sef la PNL Timis.
De aceea nu are curajul sa faca curatenie in CJ Timis sau sa ia o hotarare. PNL a luat primari PSD si acum vor majoritatile in consiliile locale (PNL + PSD) sa fie acceptate si de ceilalti. Trebuie sa scoata rezultate bune si la alegerile parlamentare. Daca nu are rezultate Bucurestiul va pune un alt sef la PNL Timis.
Locuitorii Timisului trebuie sa mai astepte pana PNL Timis termina rafuielile interne si au un nou sef. Pana atunci numai campanie electorala, minciuni, promisiuni si taraganari.
Asta este tot ce conteaza pentru el pana dupa Craciun si este felul de a face politica in PNL.
-
Din pacate cred ca ai mare dreptate. Imi pusesem ceva sperante in el, dar se pare ca Alin Nica e o mare dezamagire, a ales sa musteasca in mocirla intereselor marunte de partid
Postacii de mai jos, ca si ceilalti care azi inca nu s-au trezit ( sau poate inca nu au intrat banii pentru munca prestata) ar trebui sa inceapa sa gindeasca cu mintea lor ( daca au asa ceva), indferent din ce parte bate vintul. Daca cineva ar avea timpul necesar sa faca o analiza a postarilor ar avea surpriza sa constate ca majoritatea lor sunt parca trase la copiator, asa ca pare evidenta originea comuna.
Nu poți dezvolta turismul dacă nu sunt asigurate investitorilor toate utilitățile de bază: apă-canal, electricitate și iluminat public, gaz, fibră optică Internet-TV. Citeam undeva că Timișul are doar undeva pe la 33% din gospodării racordate la utilități, ceea ce pentru un județ ce e primul după București-Ilfov, îți stă minte-n loc!
Luați exemplu la domnul Dunca în Caraș cum în doar o luna a scris, depus și câștigat proiect european de 175 mil. euro pentru extinderea și modernizarea rețelei de apă-canal, până la ultimul cătun!
-
Nu-l compara pe Dunca cu licuriciul de Nica, ala vine din privat si stie unde ,cum si pe cine sa “unga”. Plus de asta Dunca lucreaza mana in mana cu Vela ( impart Carasul in doua).Are Timisul vreun ministru ? Senatori si deputati din alte parti , stil Alina si beny( raspopitul) . Cu sala de sport si stadion nou nu vor face nimic pt. nu sunt bani. Nica nu da pe nimeni afara pana dupa alegeri , pe urma iures frate……
-
a avut prim ministru!
-
Profesionsiti nu au de ce sa se teama? 🙂 Hahaahhaha, ce gluma e asta?
-
Păi să nu se teamă. Să fie siguri că zboară dacă nu se fac memnri de partid. Mama mea așa a ajuns la pensie ca funcționar public: cum ieșeau unii câștigători se înscria în partid. Restul au cam fost dați afară și înlocuiți cu unii de încredere.
Mulțumim din suflet Domnului Nica pentru tot ce face pentru județul nostru. De vreo lună tot ajungem prin presă națională, toată țara știe de Negocierea de la Timișoara. Asta a făcut prima lună și vrea să ne convingă că va face centură la nivel de autostradă…
idei bune pentru judetul Timis. Succes mult in implementarea lor si multa putere de munca.
-
Sunt numai minciuni si promisiuni in campania electorala !
Profesionistii ar trebui sa gandeasca fiecare la Familia lui ca va veni vremea cand pensia le va asigura traiul iar dupa cum actioneaza guvernul si Presedintele se vede ca nu au un plan serios.Emigrarea este alegerea.pt ca conducatorii altor state gandesc ce va fi peste 10 ani, 20 de ani.Pe.ne.le gandeste la ziua Alegerilor 6 Decembrie si blocheaza emiterea ratingului de tara pentru Romania
Povesti electorale, pana acuma nu ai facut nimic, ia exemplu de la Bolojan sau Dunca mai prostovane, imi pare rau ca te-am votat. Noroc ca am alternativa.
Mare dezamagire acest domn Nica ! Regret ca l’ am votat…sa vii cu Gorghiu si Beny pe liste e o mare magarie…o sa vedeti la vot !
“Ca cu tine nu le merge”,e o gluma cacofonica. Profesionisti ,nu aveti a va teme de un nonprofesionist ,politruc gargaragiu un fel de nimeNica.,peudo-om.
Sa va ganditi sa faceti o statuie lui Mihail Sora si sa fie amplasata in fata sediului pe.ne le Gargaragiul este model pt toate societatile care au model gargara. Iar pe Musta cu stetocopul in mana.
Bine! Alyn baiat fin de la Dudesti!
Si uite asa am irosit un vot cu tine..
Nici PNL nu mai e ce a fost, se transforma intr-un PSD undercover ,cu mici exceptii desigur.
M-am tot abținut dar chiar nu pot. Ce este nenea ăsta? Cioclu sau ciocoi? Altceva n-aș putea să spun după față. În pozele cu Fritz pare un mefistofel, un diavol ce vrea să-l înșele.
-
Si eu m-am tot abtinut… dupa fata lui, eu as zice ca e un prost. Sa ma explic. Are capul in forma de palnie. Imi da impresia ca de-a lungul timpului, creierul si inteligenta i s-au scurs pe gura. Gura fiind si gura de scurgere a palniei cum ar veni. Cu cat a deschis gura mai mult, cu atat a devenit mai prost. Avand in vedere cat a aberat in articolul asta, as zice ca e pe final de materie cenusie.
Câte vorbe are ăsta la el. Mare pleașcă nu o sa facă, PNL Timiș e o gălăgie de partid, drept dovadă e Robu care a fost ținut șef acolo ani la rând.
În fine, dragă Nica nici până la glezna lui Bolojan nu ajungi. Rezultatele or sa fie umflate cu pompele fin media ca la PSD.
La Bihor si Caras se fac reduceri la CJ, numai Nica nu le vede rostul.
Deja imi pare rau ca l-am votat
Limbaj de lemn. La ce te poți aștepta de la o marionetă. Cam multe intenții bune dar prea puține detalii despre cum se vor implementa.
Slabut discurs!
Mă uit, citesc și sunt șocat de alegerea făcută de voi ,dragii mei Timișoreni! Nu înțeleg cu a reușit să câștige un asemenea personaj, consiliu județean . Uitați-vă la Dunca, timișorean de-al vostru , toată ziua alergă prin oraș , a restructurat 62 de posturi în primă fază , urmează și alte departamente în lunile următoare , a câștigat 170 milioane de euro pentru rețeaua de apă și canalizare , în fiecare zi îl văd în curtea spitalului județean , a recuperat toate terenurile din jurul spitalului ,luate cu japca de termitele roșii în ultimii 14 ani !! dărâmă clădiri construite ilegal în proximitatea spitalelor , a dat afara 14 tăietori de frunze la câini din conducerea companiei de apa si canal , și multe altele . DA , e de la voi din TIMIȘ , noi cărășenii vă mulțumim !!
Analizand cele spuse aici de Nica, nu pot sa nu constat ca cu Nica nu este mare scofala la PNL Timis.
Omul asta nu este sef deplin la PNL Timis, este numai interimar si acuma incearca sa scoata maximul ce se poate scoate, ca sa fie bagat in seama undeva. Fie cinstit, fie fraierind pe cine poate. Asteapta sa treaca alegerile si abia dupa aia se numara bobocii in Timis.
Nu va faceti griji ca nu va da din CJ Timis jumatate din oameni afara. Daca ii da afara ramane fara voturi . Astia de la CJ ce sunt deja angajati acolo, astia se inclina in ce parte bate vantul. Sa nu credeti ca au fost angajati acolo ca au avut sub Mobra social-democratia in sange ? Nu, oamenii stiu ca la o adica , ce mi-i PSD, ce mi-e PNL,, ca sunt la fel si diferenta este numai seful. Si asta e numai interimar.
Daca nu castiga PNL in Timis la alegeri 42% este Nica pe Faras, De aia nu anunta nimica ce ar putea sa ii dimminueze sansele. De ex. sa dea oameni afara, sa anunte proiecte noi, sa taie proiectele vechi ce sunt sugative la bani publici.
Ce zice aici de autostrada spre Sarbia, este ciorba veche, reincalzita. Incepe ca Robu cu proiecte prefezabilitate, fezabilitate, etc, tec. Nimic nou. Munca de profesionist de taiat frunza la caini. La fel face stadionul, face sala polivalenta, face…face…face….La promis nu-l doare gura. Pana in decembrie ar avea timp sa se apuce de ceva, dar nu se apuca de nimica, ci numai promite. Ca Robu. Vom face, vom drege, vom realiza, vom fura bani…..
Nici vicepresedintii nu-i anunta, ca nu-si taie craca de sub picioare sa zica ca vrea o majoritate stabila ca sa poata sa se apuce de proiecte , de dezvoltare. O lalaie si vrea de fapt alianta (instabila) cu ProRomania, dar nu are curaj sa o zica, La o alianta cu Ponta are 19 alesi, deci majoritate plus 1, dar are amandoi vice de la PNL, ciolanul este la PNL, ca Ponta ar face pe drcu-n-patru sa ajunga undeva la guvernare, A ajunge la guvernare este mai important ca o functie de vice. Pot spune ca “Cine se aseamana, se aduna”.
Nica este fricos acuma ca pierde ciolnul la PNL daca face prea mult ce ar trebui sa faca. Si cum postul de primar la Dudestii Noi este ocupat, va ajunge undeva pe margina. Ca de Bucuresti este inca prea “necioplit”.
Asta am votat și acum avem rezultatele.Doi băieți tineri și deștepți dar din păcate cu căști in urechi și acționează doar la ordinele șefilor. Cred că dacă un personaj cu notorietate ca și Dunca ar fi candidat la noi nu l-am fi votat așa că o să suportăm consecințele opțiunilor noastre.
-
Hastagi fara creier. Foamea urmeaza, ghenele de corporatisti fac ravagii.
Pai boss, tu insuti esti primul neprofesionist! Iesi!