Mai mult, este şi un miros foarte neplăcut acolo şi există şi risc de transmitere a unor boli.
„În urma ploilor abundente din ultimele zile, subsolul spitalului este inundat. O problemă mai veche, la care, din păcate, nu se găseşte rezolvare. Consecinţa negativă este faptul că pacienţii vin în ambulatoriu cu bilete de trimitere de la medicii de familie şi nu pot fi investigaţi. Tot ambulatoriul este sub ape”, spune Virgil Musta, purtătorul de cuvânt al Spitalului Victor Babeş Timişoara.
Acest ambulatoriu a fost construit cu bani europeni.
„Există riscul să se deterioreze atât pereţii cât şi aparatura, care este destul de scumpă. Peste 100.000 de euro. Specialiştii ar trebui să vină să analizeze situaţia. Nu este prima dată când se întâmplă acest lucru – nu este normal ca un spital de boli infecţioase să fie inundat. Riscul de transmitere a unor boli este major. La subsol avem depozite de medicamente, cabinetele de anatomopatologie”, mai spune Musta.
O parte a spitalului a fost cuprinsă întrun proiect finanţat de comunitatea europeană, în valoare de 1 milion de dolari – reamenajarea acestui ambulator şi achiziţionarea de aparatură. Acum, ambulatoriul este sub ape.
„De fiecare dată când plouă abundent se întâmplă acest lucru, după care umezeala şi igrasia produc un miros foarte neplăcut. De 4-5 ori s-a întâmplat.”, spune Musta.
Practic, apa refulează din canalul central în spital. Probema s-ar putea rezolva cu o investiţie de aproximativ 6.000 de euro pentru nişte valve, ce urmează a fi montate în sistemul de canalizare.
„Trebuie găsită soluţia să nu vină apa din canal în spital. Dacă nu mai plouă astăzi, până mâine scăpăm de apă. Noi scoatem apa cu pompa, tot timpul”, spune Musta.
Aquatim transmite că reţeaua de canalizare a fost avariată de o firmă de construcţii.
„Rețeaua de canalizare de pe str. Gheorghe Adam, care preia apa uzată de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Dr. Victor Babeș și Institutul de Boli Cardiovasculare, a fost avariată de o firmă de construcții, în timpul introducerii unui tub de protecție, prin tunelare, în zona intersecției străzilor Gheorghe Adam cu Lorena. Echipele Aquatim trebuie să intervină cât mai repede pentru înlocuirea porțiunii deteriorate de canalizare. Lucrările de reparații necesită devierea traficului auto și a circulației tramvaielor pe strada Gheorghe Adam, în ambele sensuri”, spune Ilie Vlaicu, directorul Aquatim.
Datorită avariei, tramvaiele întorc la Gara Mică
R.A.T.T. anunţă că, datorită deranjamentului de la instalaţia de canalizare a Aquatim de la intersecţia străzilor Lorena cu Spitalul Nou, pe tot parcursul zilei de 15 septembrie, începând cu ora 10:00, tramvaiele de pe liniile 1, 2 şi 5 întorc la Gara Mică. Pentru legătura dintre Gara de Est, Badea Cârţan, Piaţa Traian, Victor Babeş, staţia Mete, Gara de Est, respectiv Gara de Est,Staţia Meteo, Victor Babeş şi Piaţa Traian, R.A.T.T. a introdus două autobuze începând cu ora 10.00. Defecţiunea afectează spitalele din zona Victor Babeş, iar lucrările de remediere se execută în platforma căii de rulare a tramvaielor de pe liniile 1, 2 şi 5.
Citiți principiile noastre de moderare aici!