Trafic infernal, marți dimineața, în Timișoara. Mai multe curți și subsoluri au fost inundate în urma unei ploi torențiale care a început noaptea și nu dă semne că s-ar opri prea curând. Toate pasajele feroviare din oraș sunt pline de apă, iar mai multe mașini au rămas chiar blocate, inclusiv în zona centrală.
Potrivit ISU Banat, au fost semnalate inundații în curți și subsoluri pe străzile Emil Zola, Martir Ioan Ciordaș, pe malul Begăi, în zona Iosefin, pe strada Tigrului și în pasajul din spatele Catedralei Mitropolitane.
Pompierii acționează cu toate motopompele din dotare pentru evacuarea apei, însă circulația este aproape complet blocată. Din nou, sistemul de canalizare municipal nu a făcut față ploilor torențiale.
Județul Timiș se află sub avertizare cod portocaliu de ploi, meteorologii estimând că vor cădea averse de ploaie ce, pe alocuri, vor depăși 40-50 de litri pe metru pătrat.
Dezastrul din Timișoara a fost văzut și de cititorii tion.ro, care ne-au trimis numeroase poze pe Facebook și pe adresa redactie@tion.ro Dacă și tu ai surprins imagini cu haosul din Timișoara, le poți trimite și le vom publica.
UPDATE: Spitale și instituții din Timișoara inundate. Pompieri chemați din timpul liber pentru a da o mână de ajutor
Dezastru în Timișoara după ploaia torențială. Pompierii acționează cu toate forțele disponibile, însă apa a pătruns până și în spitale. Sistemul de canalizare nu a făcut față ploilor torențiale și apa a inundat Spitalul de Copii „Louis Țurcanu”, Spitalul CFR și Spitalul Municipal.
De asemenea, pompierii au acționat și la Casa Tineretului, Inspectoratul Școlar, dar și în zona pasajelor din centrul Timișoarei – Piața 700 și Gheorghe Lazăr – acolo unde mai multe mașini au rămas blocate în apă.
La Inspectoratul Școlar Județean Timiș subsolul a fost inundat, din nou. Apa este scoasă din subsol, dar sediul central al profesorilor din urbe nu are nici curent.
„Acolo tot timpul e așa. În momentul când plouă abundent apa rămâne în subsol, trebuie scoasă, vin cei de la ISU imediat, au fost și cei de la Aquatim, cu motopompe. Cea mai mare problemă este că nu avem curent, de azi-dimineață”, a spus inspectorul școlar general de Timiș Aura Danielescu.
Apa din subsolul Inspectoratului Școlar Județean Timiș ar putea afecta serverele instituției, dar deocamdată nu există o evaluare a eventualelor pagube produse de inundație.
Și la Spitalul Municipal Timișoara au fost inundații, dar apa a intrat în spațiile tehnice și nu a afectat activitatea medicală.
„Este vorba de spații tehnice, nu de spații medicale. S-a rezolvat problema. Au venit pompierii și au scos apa. Inundațiile nu au afectat activitatea medicală. La Unitatea de Primiri Urgențe este în regulă, nu s-a inundat nimic”, a spus managerul Spitalului Municipal Timișoara Olimpia Oprea.
Un număr de 60 de pompieri au fost chemați din timpul liber pentru a-i ajuta pe colegii aflați pe teren și care fac tot posibilul pentru ca apele să nu producă daune mai mari.
Circa 120 de telefoane au fost date doar din Timișoara, până la ora 11, pe numărul de urgență 112.
UPDATE1. S-a reluat circulația în pasajele din Timișoara
După câteva ore de muncă, pompierii au reușit să evacueze apa de pe străzile din oraș. Restricțiile de circulație au fost ridicate, iar pasajele au devenit din nou accesibile.
Articole pe aceeași temă:
Calvar pentru soferi in Timisoara! Pasajul Jiul a fost inchis, ar putea fi redeschis o perioada
Citiți principiile noastre de moderare aici!