Inundațiile au afectat o parte din mobilierul turistic din apropierea Timișoarei. A început deja evaluarea situației de cei care derulează acest proiect transfrontalier România-Serbia.
„Inundațiile masive din ultima săptămână au afectat, din păcate, o mare parte a mobilierului turistic Eco Timiș aflat in Valea Timișului, de la Moșnița Nouă, Urseni, Giroc, Șag, până dincolo de Parța. Multe piese sunt complet inundate, iar altele sunt afectate de viituri. Echipe ale Turism Timiș au început deja evaluarea situației și vor continua în zilele următoare, pe măsură ce apa se retrage. Aceeași situație se întâlnește, din păcate, și în partea sârbească a proiectului, acolo unde Timișul se varsă în Dunăre”, transmit reprezentanți Eco Timiș pe pagina de Facebook.
Eco Timiș este un proiect România-Serbia, care are ca scop promovarea turismului ecologic prin creionarea și marcarea unor trasee de cicloturism pe cărări naturale de-a lungul Timișului și in valea acestuia, dezvoltarea și marcarea unor plaje și locuri de pescuit sportiv, amplasarea de bănci și umbrare și a unor observatoare de păsări. Turiștii au gratuit la dispoziție biciclete, canoe și un catamaran pentru plimbări pe Timiș și de-a lungul acestuia.
Proiectul este dezvoltat de Centrul pentru voluntariat și mișcarea pentru protecția naturii din Pancevo, Serbia, alături de Camera de Comerț Pancevo, Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în județul Timiș si Asociația Miltonia Timișoara.
Prin intermediul acestui proiect transfrontalier au fost achiziționate 30 de biciclete, 12 canoe, un catamaran și mobilier urban, în valoare totală de aproape 200.000 de euro.
Sursă foto: Eco Timiș.
Trimite articolul
XMaria Tereza in 17xx a construit nodul de la Costei. De acolo poate baga apa in Bega cand timisul se umfla.
Niste poze foarte slabe. In plus, in doar jumatate din poze apare mobilier turistic. Restul sunt aleatorii.
Neimportant, cât au costat ! Oricum, nu mai crede nimeni !!!
Ce turism visati, ba, nebunilor??
Sa va zic eu cum e cu acest mobilier caree amplasat in bataie de joc, fie:
– e plin de buruieni;
– fie e in locuri unde nimeni nu sta
– cosurile de gunoi sunt puse dar intrebarea este cand se golesc,
– acele bete cu acoperis nu au nici un rol
In afara de acele panouri care din pacate sunt foarte vagi ca informatii cam totul e aiurea.
Dar bani frumosi s-au castigat de pe urma lor.
Era clar ca daca pui asa ceva in albia unui rau, acestea vor fii distruse de ape daca nu sunt din materiale rezistente la apa.
Asa se fac banii pe lucruri inutile.
Era mai bine sa se asfalteze pana la dig in toate zonele, sa se investeasca in amenajari in zone unde stau oamenii…
Tibi la Făget ! exit dreapta va fi SINAIA cimisorenilor (1 uhr pa AUTHOBAN – mai mult pierdem prin dumbrăvița 🙂
Slab rau mobilierul asta,nici gauri de scurgere nu au gratarele daca se acumuleaza apa dupa ploaie,vai si amar 200.000 euro
Ma uit asa cu mila la ce mobilier au pus acolo. Niste banci cu 3 scanduri fiecare (unele scanduri se vede ca au disparut deja) Banca facuta din teava asa subtire ca daca se pun 2 insi pe banca se indoaie, Masa cu un picior, tot asa fragila ca daca se pune o cioara pe ea se indoaie. Cosul de gunoi se vede ca e deja aplecat de la apa ce l-a lovit. Nu intreb daca se golecte de catre cineva gunoiuzl, ca ziceti ca sunt prea cu aere de om civilizat.
Si daca a costat 200.000 euroi lucrarea, spun ca aici de banii aia se putea face ceva mult mai trainic.
Uitati-va ce mobilier se pune in locurile de parcare de pe autostrazi in Austria, Germania, Franta. De ce? Fiindca se presupune ca aici sunt si multi care au ganduri sa strice sau sa fure. Se pune ce este mai mult ca solid. Banci din Beton, mese din Beton, Si daca vrei sa distrugi ceva nu ai cum. La ce s-a pus in Lunca Timisului, maine poimaine vor stramba totul, scandurile vad ca se fura deja, Urmeaza tevile ca sunt bune sa le pui acasa la cotetul de gaini. Asa mobilier nici macar acsa nu pui, pui ceva mai solid. Sa tina, nu sa fie pus numai ca decor.
Lucrare de mantuiala. Sunt curios cum arata mobilierul pe partea sarbeasca.
Dupa aia ne miram ca UE este sceptica cand aude de romani si masurile luate de romani, de mentalitatea romaneasca. De aia ne si cred toti ca suntem apti de Schengen, ca suntem apti de zona Euro, ca suntem apti sa facem autostrazi, ca suntem apti sa facem controale vamale la sange.
Aia sunt de vina ca nu ne cred, nu noi ca suntem asa cum suntem. Ne descremeneaza UE,
-
Auzi domnule Valea Timisului. Dar valea asta nu in amonte de Caransebes? ce vale e aici in plina cimpie?
Tot ,,mobilierul” e pus intr-un pumn de beton cam cit o minge.poti merge pe teren si tragi de teava aia si iasa imediat din pamint.
pare pus haotic fara nici un fel de plan.
Sa mai punem la socoteala ca e pus intr-o zona care este pasune comunala si in cea mai mare parte este inchiriata crescatorilor de animale?
ca nu e clar daca proprietarul ,,mobilierului” are contract cu un operator de salubritate?
Astea is alea pe care se cearta cjt cu administratia apelor ca nu ia a lu nicicare si cine le ia in custodie? Nah ca a rezolvat apa problema: nu vor mai fi deloc!
Mai bine donau cate 10.000 euro la 20 de familii nevoiase cu locuinte darapanate sa si le repare. Asa sunt bani aruncati pe apa…. timisului!