Nevoia de servicii medicale de calitate se reflectă în dezvoltarea spectaculoasă a Spitalului Premiere. Plecat în urmă cu patru ani de la o clinică specializată pe obstetrică, ginecologie și neonatologie, Premiere a ajuns acum să acopere o ramură largă de servicii medicale, de la cardiologie și chirurgie generală, până la neurochirurgie, ortopedie sau pediatrie.
„Sunt patru ani de când funcționează Spitalul Premiere. Anul acesta s-a produs un upgrade care se vede în această nouă clădire. Un spital care a aplecat de la sub 1000 mp și a ajuns la peste 5000 mp. Pentru Timișoara acest spital a fost o necesitate. Timișoara este unul dintre cele mai importante orașe ale țării. Clasificarea orașelor se face după serviciile oferite, și unul dintre aceste servicii este sănătatea”, a declarat directorul medical al Spitalului Premiere, prof. dr. Radu Prejbeanu.
Potrivit acestuia, investiția în noua locație, situată pe Calea Aradului, se ridică la 4-5 milioane de euro, din care 500.000 de euro au fost investiți numai în infrastructură și aparatura medicală necesară.
„Locația este făcută după ultimele norme europene și la ora actuală e unul dintre puținele spitale generale private care au condiții de tratament și cazare pentru pacienți care să rivalizeze cu vestul Europei. Spitalul Premiere a început să își dezvolte afacerea și numărul de servicii pe care le prestează pentru populație. Un spital privat nu este o chestie din care se scot bani. E un serviciu pentru populație, de care pacientul are nevoie și pe care trebuie să îl găsească și în Timișoara, nu numai la Szeged sau Viena”, a mai explicat prof. dr. Radu Prejbeanu.
În acest moment, spitalul dispune de un număr de 130 de paturi, 16 cabinete de consultație și 150 de medici, asistente și colaboratori. Directorul medical al spitalului speră ca aceste atuuri să transforme unitatea medicală într-o adevărată barieră în fața exodului de pacienți români la centrele medicale din străinătate.
„Cetățenii români plătesc aproximativ 400 milioane de euro pe an la servicii de sănătate în Ungaria. Sunt banii românilor care se duc afară și care, este părerea mea, ar trebui să rămână în țară. Sperăm ca acest spital să pună o barieră înaintea pacienților care pleacă în Ungaria”, a mai spus prof. dr. Radu Prejbeanu.
În următorii ani, consiliul de conducere al Spitalului Premiere, format din medici care sunt și acționari la această unitate medicală, dorește să investească circa 3 milioane de euro pentru lărgirea ariei de servicii, pentru dezvoltarea ambulatoriului și pentru deschiderea unui laborator de analize medicale. De asemenea, investițiile vor viza și deschiderea unei secții de imagistică, care să cuprindă atât radiologie, cât și RMN.
De asemenea, Spitalul Premiere este singurul loc unde se realizează chirurgia endometriozei, un tip de cancer genital care apare la femei active hormonal și se dorește atestarea acestuia pe plan european, pentru preluarea de pacienți din Serbia și Ungaria.
„Celelalte spitale private din România aparțin unor investitori care nu au nicio legătură cu medicina. Noi lucrăm aici și ne desfășurăm activitatea aici. Fiind și acționari ne dorim ca lucrurile să meargă și nu ne gândim doar la cifre de afaceri și profit. Ne gândim la pacienți”, a concluzionat prof. dr. Radu Prejbeanu.
(899331)
Citiți principiile noastre de moderare aici!