Primarul Timișoarei Dominic Fritz a vizitat astăzi șantierul de la Liceul Waldorf și a discutat cu constructorul. Acesta estimează că, până la finalul lunii mai, parterul noii clădiri va fi gata. Noua construcție va avea două niveluri, parter și etaj și include spații unde vor studia în condiții optime elevii înscriși în ciclurile primar și gimnazial.
Lucrările la construcția noului corp sunt în linie dreaptă. La mai puțin de șase luni de la deschiderea șantierului, a fost realizată fundația, structura de la parter, iar acum se toarnă placa peste parter. Urmează să se ridice stâlpii pentru susținerea următorului nivel, lucrări ce se vor derula în paralel cu etapa de zidărie.
„Liceul Waldorf este una din școlile timișorene care are nevoie de spațiu suplimentar pentru numărul în creștere de elevi pe care îl au. Noua clădire pe care o construim va rezolva această nevoie și va oferi copiilor condiții moderne de studiu. Mă bucură ritmul susținut al lucrărilor de construcții și estimăm că, până la finalul anului, lucrarea va fi gata, iar apoi copiii se vor putea muta în noua școală. Waldorf nu este singura școală unde construim noi clădiri. Avem în construcție corpuri de clădire noi pentru Gimnazială 30, Gimnazială 13, extindere Grădinița PP33, un nou campus școlar pentru Lenau, o nouă sală de sport la Generală 25”, afirmă primarul Dominic Fritz.
Noua clădire este construită pe terenul situat pe strada Uranus din zona Soarelui. Aceasta va cuprinde un număr suplimentar de săli de clasă și laboratoare, pentru 446 de elevi din ciclurile de învățământ de la nivelul clasei pregătitoare până la clasa a VIII-a.
De lucrări se ocupă NEDEX GRUP (lideri), împreună cu alte patru firme subcontractate: SC CONECO ROMANIA SRL, IGNNEX FIRE SOLUTIONS, M.C. SAFE ALARM, SERVSTING SRL și WATTVISOR S.R.L. Primăria Timișoara a semnat contractul pentru acest proiect în toamna anului trecut.
Valoarea investiției se ridică la cca. 4,6 milioane de euro (peste 22,7 milioane de lei cu TVA inclus). Proiectul este finanțat din fonduri nerambursabile în cadrul Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, iar înainte de demararea acestuia, părinții elevilor care învață la Waldorf au donat studiul de fezabilitate a școlii pentru a grăbi lucrările.
Liceul Waldorf a fost înființat în anul 1991 ca școală de stat cu specific de pedagogie alternativă. Clădirile în care funcționează grădinița, școala primară, gimnazială și liceul se găsesc pe terenul adiacent investiției propuse, având însă un număr insuficient de săli de clasă și laboratoare, precum și o dotare necorespunzătoare pentru a acoperi cererea existentă și să asigure o bună desfășurare a procesului de învățământ primar, gimnazial și liceal.
Noul corp de clădire va avea 8 săli de clasă, 13 săli pentru laboratoare și ateliere, cabinete, săli afterschool, dar și o sală multifuncțională și spații administrative. Este prima clădire de școală care va fi accesibilizată încă din faza de construcție pentru copiii cu probleme de mobilitate. De asemenea, la finalizarea lucrărilor de construcție, noul imobil va fi dotat cu toate materialele și echipamentele didactice necesare.
Pe aceeași temă:
Trimite articolul
XCe arunca astia cu bani.. de cinci ori pretu normal pe mp
-
Pai fa firma si liciteaza. Toata lumea castiga.
Ce a discutat FRITZZ CEL MIC cu constructorul???? Sigur ia dat sfaturi de cum se face treaba, ca fritzz stie…
Școli și malluri. Asta ne mai trebuie! In loc de pensii și biserici, noi construim școlit. Vai de noi! Bunul Dumnezeu să ne ocrotească.
-
Asa e.