Fundația Comunitară Timișoara dă startul programului de finanțare „Fondul Științescu Timișoara”. Ajuns la cea de-a șasea ediție, prin acest program sunt premiate cele mai creative propuneri pentru educația viitorului. Fondul Științescu, dedicat proiectelor educative din domeniile STEAM – știință, tehnologie, inginerie, artă, matematică – își propune să cultive pasiunea pentru aceste arii în rândul elevilor cu vârste cuprinse între 6 și 19 ani din Timiș.
În momentul de față, este estimat că Fondul Științescu Timișoara a ajuns la valoarea de 200.000 de lei. Pot depune proiecte pentru a beneficia de finanțare orice ONG-uri, școli și grupuri de inițiativă, inclusiv grupuri de părinți, de cadre didactice sau grupuri de elevi și studenți, până în 6 martie 2023.
Aplicanții vor participa inclusiv la o ședință de mentorat cu echipa Fundației Comunitare Timișoara, prin care vor fi susținuți să își dezvolte ideea într-un proiect fezabil, cu șanse cât mai mari de finanțare.
„Ştiinţescu Timișoara crede că este nevoie ca educația STEAM în școli, precum și în afara lor, în comunitate, să fie centrată pe stimularea curiozității, a creativității și a colaborării. Prin acest program de finanțare ne dorim ca oamenii din comunitățile noastre – profesori, studenți, elevi, muzeografi, bibliotecari, artiști, profesioniști din domenii STEAM, ori pur și simplu oameni pasionați de științe – să împărtășească ceea ce știu copiilor. De multe ori nu au nevoie decât de un impuls și de sume relativ mici de bani cu care să acopere costul unor proiecte pe care ei le creează de la zero și apoi tot ei le derulează”, spune Daniela Chesaru, director executiv Fundația Comunitară Timișoara
Proiectele câștigătoare vor fi alese de către un juriu, format din membri neutri și avizați, pasionați de științe și tehnologie, reprezentanți ai sectorului nonguvernamental și privat, pe baza criteriilor stabilite în Ghidul de finanțare. Atenție! Prioritate au proiectele din mediul rural și din orașele mici.
Pe parcursul implementării vor putea primi finanțare și sprijin prin mentorat proiecte precum: crearea de hub-uri educaționale (mai ales în mediul rural), caravanele științifice, competiții, expoziții, tabere și vizite de studiu, proiecte de cercetare ale elevilor, activități din domeniul ecologiei și protecției mediului, proiecte educaționale bazate pe învățarea în echipă etc.
Mai multe detalii despre programul de finanțare și alte materiale necesare procesului de aplicare pot fi accesate AICI sau pe pagina de Facebook.
În anul 2022, 11 proiecte din Timiș și Arad au fost finanțate prin Fondul Științescu. Cu această ocazie, au fost investiți 175.000 de lei pentru educația STEAM. O caravană de ştiinţe şi tehnologie, ateliere şi tabere de vară de programare şi printare 3D, experimente şi grădinărit urban au fost doar câteva dintre proiectele câștigătoare.
Pe aceeași temă:
Trimite articolul
Xin educatia viitorului 🤡 si in educatia de acum? 0. nu te opreste nimeni sa pui mana pe carte singur, acasa.