Consiliul Județean Timiș caută să îmbunătățească situația sanitară a unităților de învățământ special. În acest sens, un proiect a fost depus în ianuarie 2021, iar contractul de finanțare a fost semnat zilele trecute.
„Tratăm cu maxim interes aceste unități de învățământ care se află în grija Consiliului Județean Timiș. Printre prioritățile noastre se numără condițiile sanitare, infrastructura educațională, dar mai ales creșterea rezilienței per ansamblu. Un bun exemplu în acest sens este Liceul Iris, unde creștem considerabil calitatea spațiilor de studiu, printr-o investiție de milioane de lei. Depunem eforturi pentru a spori gradul de siguranță sanitară, cât și pentru a asigura condiții demne pentru elevi și cadre didactice. Este o manifestare a respectului pe care-l purtăm copiilor, familiilor și celor care le asigură pregătire educațională și îndrumare în viață”, spune administratorul public al județului, Marian Constantin Vasile.
Proiectul, în valoare de 1 milion de lei, realizat din fonduri europene, vizează scăderea riscurilor sanitare, inclusiv cele cauzate de Covid-19, în șase școli speciale de stat din Timișoara și una din Recaș:
- Liceul „Iris”
- Liceul „Gheorghe Atanasiu”
- Centrul școlar pentru educație incluzivă „Dumitru Ciumăgeanu”
- Centrul școlar pentru educație incluzivă „Paul Popescu Neveanu”
- Centrul școlar pentru educație incluzivă „Constantin Pufan”
- Centrul de Resurse și Asistență Educațională „Speranța”
- Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Constantin Păunescu” din Recaș.
Proiectul se va derula pe o perioadă de șase luni, până în august 2022. Unitățile de învățământ vizate vor fi dotate cu echipamente de protecție medicală împotriva agenților biologici – mănuși și măști chirurgicale de unică folosință, antiseptice și dezinfectante, echipamente pentru dezinfecție și produse de curățenie – dozatoare pentru săpun lichid și dezinfectant cu senzor, cât și săpun lichid antibacterian.
Citiți principiile noastre de moderare aici!