Fostul şef al Gărzii Financiare a fost arestat în luna noiembrie a anului trecut, fiind acuzat de luare de mită. Instanţa a hotărât însă, vineri, să renunţe la măsura arestării preventive în cazul lui Ionel Olari. Curtea de Apel Bucureşti a admis recursul lui Olari. Acesta a fost obligat, în schimb, să nu părăsească ţara fără încuviinţarea organului judiciar, pe o perioadă de 30 de zile. De asemenea, lui Olari i s-a impus să nu se apropie sau să comunice cu martorii citaţi în dosarul Radisson, ori celelalte persoane cercetate în această cauză, cu excepţia fiului său, Răzvan Ionuţ Olari, învinuit în acelaşi dosar.
În motivarea deciziei de arestare preventivă se arată că, pe vremea când conducea Garda Financiară Timiş, Ionel Olari nu a făcut controale la firmele Radisson, în ciuda sesizărilor primite de la persoanele înşelate, că nu şi-a îndeplinit obligaţiile de serviciu în schimbul anumitor foloase.
Potrivit referatului procurorilor, Ionel Olari cunoştea încă din 2006 „activitatea infracţională a reprezentanţilor societăţilor Radisson în legătură cu vânzarea unor locuinţe despre care spuneau că le vor construi în Timişoara”. Procurorii au arătat că aceştia au cauzat un prejudiciu total de peste 2 milioane de euro persoanelor înşelate, care unele au contractat credite sau şi-au vândut apartamentele în care locuiau ca să plătească avansul cerut de reprezentanţii Radisson pentru vânzarea/cumpărarea unor locuinţe noi în posesia cărora n-au mai ajuns. Decizia Curţii de Apel Bucureşti, privind cercetarea lui Olari în stare de libertate, este definitivă.
Şeful Direcţiei de Finanţe Timiş, arestat preventiv, în cazul ţepei Radisson
Fostul şef al Gărzii Financiare Timiş, Ionel Olari, rămâne în arest
Principalii asociaţi de la firma Radisson au fost arestaţi preventiv
Acţionarii firmei Radisson au fost reţinuţi de DNA
Citiți principiile noastre de moderare aici!