Blocarea posturilor din instituţiile publice a fost una din măsurile Guvernului Boc pentru a reduce deficitul bugetar şi a aduce economii la bugetul de stat. Însă în domeniul pazei unităţilor de învăţământ din judeţul Timiş această ordonanţă nu numai că nu va aduce economii, ci chiar ar putea duce la creşteri de costuri. Asta deoarece numărul de paznici angajaţi de Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş este la jumătate faţă de cel necesar, instituţia analizând posibilitatea contractării unor firme private care să asigure aceste servicii, chiar dacă acest lucru va însemna o creştere a costurilor.
„Numărul paznicilor din şcoli este sub 50 la sută din cel necesar. Încă ne aflăm sub incidenţa ordonanţei care ne limitează să deblocăm posturile. În acest sens trebuie să găsim o soluţie, la Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş fiind în analiză posibiliatea externalizării serviciilor de pază şi protecţie, în contextul în care acest lucru ar putea costa mai mult, dar nimic nu este prea scump când e vorba de securitatea elevilor şi a cadrelor didactice”, a afirmat inspectorul general şcolar al judeţului Timiş, Marin Popescu.
El a precizat că şcolile nu rămân nepăzite, însă protecţia elevilor şi a cadrelor didactice este asigurată de un număr minim de personal specializat, ceea ce a dus la creşterea incidenţei cazurilor în care paznicii erau descoperiţi dormind în post. Pe de altă parte, conducerile unor şcoli din Timiş, bineînţeles, cu sprijinul financiar al părinţilor, au decis deja angajarea unor paznici prin firme private.
Citiți principiile noastre de moderare aici!