Dezvoltatorul imobiliar Borgo Italiano a demarat construcţia proiectului rezidenţial de lux Cartier Armonia. Italienii sunt dispuşi să investească 25 milioane de euro pe o piaţă aflată în mijlocul crizei. Vor fi 87 de unităţi locative de mari dimensiuni de tip vilă, duplex şi case înşiruite, cu suprafeţe construite cuprinse între 218 metri pătraţi şi 365 metri pătraţi şi grădină cu suprafeţe ce pot ajunge până la 1.100 metri pătraţi. Nu vor fi case pentru toată lumea, targetul sunt expaţii, managerii de companii, oameni cu bani.
„Sunt în Timişoara din anul 2000 şi am făcut ce a făcut orice străin pe piaţa imobiliară de aici: am cumpărat şi am vândut la preţuri bune ulterior. În 2007 mi-am dat seama că aceasta nu este o soluţie. Terenul pe care ridicăm noul cartier, situat între Moşniţa şi Albina, îl aveam deja şi am luat decizia să dezvoltăm acest cartier”, ne-a declarat Michelle Olivieri.
„Pentru a avea succes pe piaţa rezidenţială din Timişoara, credem că este necesar să oferim un nou standard în construcţie, în termeni de calitate, siguranţă şi sustenabilitate, la acelaşi nivel cu ceea ce se întâmplă în marile capitale europene. Nu ne-am propus să vindem case, ci un standard de viaţă. Suntem determinaţi să oferim un produs de reală valoare şi aducem drept garanţie experienţa şi profesionalismul de care noi, ca şi fondatori ai companiei, am dat dovadă în tot ce am întreprins până acum, în carierele noastre.”, a mai spus Michele Olivieri, unul dintre dezvoltatorii proiectului.
Surpinzător este că Michelle are încredere deplină în muncitorii români, chiar dacă ceea ce cere este calitate maximă. „Muncitorii sunt de aici, din Albina, important este controlul, să fii aici şi să supraveghezi lucrările şi să ceri totul. Nu a respectat calitatea, constructorul plăteşte din banii lui refacerea lucrării. Lucrăm în Italia de ani buni cu o echipă de români. A fost greu la început, nu au înţeles ce calitate se cere. Li se spunea faci aşa şi aşa, dar ei lucrau tot la fel. În timp au înţeles că nu merge astfel şi acum sunt cei mai buni construtori. Totul lucrează perfect, curat, nu rămâne fir de praf după ei”, a mai declarat Olivieri. Deci, cu ajutorul specialistului şi cei de aici vor lucra la standardele de calitate impuse de un asemenea proiect.
Iar dacă vorbim de proiect, să spunem că acesta a fost realizat de un birou de arhitectură italian cu sediul în Barcelona şi experienţă în domeniul proiectării.
Cartierul va fi construit după conceptul densităţii scăzute, ceea ce presupune mai mult spaţiu verde, mai multă intimitate şi mai multă atenţie pentru mediul înconjurător. Cartierul va regrupa 87 de unităţi locative, o zonă comercială şi un club privat, după cum urmează: 18 vile, cu o suprafaţă construită de 365 mp şi un regim de înălţime P+2E, 13 duplexuri, cu o suprafaţă construită de 339 mp şi un regim de înălţime P+2E, 13 duplexuri, cu o suprafaţă construită de 218 mp şi un regim de înălţime P+2E, 43 case înşiruite, cu o suprafaţă construită de 218 mp şi un regim de înălţime P+2E.
Construcţia primei etape, constând din 27 de unităţi locative, a fost deja demarată şi urmează să fie livrată în prima parte a anului 2014, în mai puţin de 12 luni. Dezvoltarea întregului proiect se va întinde pe o perioadă de maxim 4 ani.
Toate unităţile locative vor avea finisaje de lux. Proiectul va cuprinde peste 4 hectare de spaţii verzi, loc de joacă pentru copii, alei pentru biciclete, un Club privat cu restaurant propriu, sală de sport şi diverse spaţii de socializare. Ultima etapă constă în construcţia unei zone comerciale în parteneriat cu unul sau mai mulţi operatori de astfel de activităţi.
Italienii vor sa aduca la Timisoara un nou standard al finisajelor intr-un cartier ridicat exclusiv cu romani langa Mosnita
Reactualizat la:
Un grup de investitori italieni din domeniul imobiliar a pornit dezvoltarea unui nou cartier, de lux, într-o piaţă aflată în cădere liberă. Plini de curaj, aceştia sunt dispuşi să rişte câteva milioane bune de euro pentru un cartier diferit de ce s-a construit până acum, ridicat între Moşniţa şi Albina. Finisaje de lux, suprafeţe verzi generoase, proiectant italian şi... muncitori din Albina.
Citiți principiile noastre de moderare aici!