Creditul obținut de compania IULIUS, cu o valoare de 410 milioane de euro, este o refinanțare sindicalizată pe termen lung, acordată de către Erste Group Bank AG, Banca Comercială Română S.A., Raiffeisenlandesbank Niederösterreich-Wien AG, OTP Bank Nyrt. şi OTP Bank România S.A. Firma Wolf Theiss, una dintre cele mai mari companii de avocatură din Europa Centrală, de Est și de Sud-Est, a asigurat cadrul legal de desfășurare a tranzacției.
„Este o tranzacție de referință pentru piața de real estate din România, prin volumul și caracteristicile sale care constituie o alternativă viabilă la piața de capital. Certifică, pe de o parte, încrederea pe care finanțatorii o acordă proiectelor companiei IULIUS, recunoscute drept poli sustenabili de atracție regională în materie de shopping, business și petrecere a timpului liber, și, pe de altă parte, loialitatea și încrederea noastră în instituțiile bancare ca parteneri de business, valori esențiale în organizația noastră. Noul împrumut are scopul de a implementa obiectivele corporate din strategia de dezvoltare a companiei”, a declarat Marius Perșenea, Chief Operating Officer IULIUS.
Din 2017, rețeaua de mall-uri regionale Iulius Mall din Iași, Suceava, Cluj-Napoca și Timișoara (parte integrată din ansamblul mixed-use Iulius Town Timișoara) este deținută în parteneriat 50 – 50 de companiile IULIUS și Atterbury Europe.
Cele patru shopping centers Iulius Mall reprezintă singura rețea națională de mall-uri certificată LEED din România, ca urmare a implementării unor strategii şi soluții practice şi măsurabile, orientate către obținerea unei performanțe sporite în: dezvoltarea sustenabilă a amplasamentului, economii la consumul de apă, eficiența energetică, alegerea materialelor şi calitatea mediului interior.
Investiții inițiale de peste un miliard de euro, până în prezent, în proiecte de regenerare urbană
Compania IULIUS este singurul dezvoltator și operator de proiecte mixed-use de regenerare urbană din România, cu o experiență de peste 20 de ani în real estate și cu o prezență în patru mari orașe din țară – Iași, Timișoara, Cluj-Napoca și Suceava.
Portofoliul companiei include proiecte real estate majore, cu o valoare a investițiilor inițiale ce depășește un miliard de euro, care au schimbat percepția asupra stilului de viață, au redefinit și revitalizat centrele urbane și s-au integrat în comunitate. În prezent, sunt operaționali aproximativ 310.000 mp de retail, în două proiecte mixed-use de regenerare urbană (Palas Iași și Iulius Town Timișoara), singurele de acest tip din țară, rețeaua națională de shopping mall-uri regionale Iulius Mall – din Iași, Cluj-Napoca și Suceava, precum și primul proiect Family Market, din Miroslava (zona metropolitană a Iașului), concept de retail de proximitate. Sunt spații vibrante, care definesc poli de atracție urbană, înregistrând anual peste 70 de milioane de vizite.
IULIUS s-a impus drept unul dintre cei mai activi dezvoltatori și operatori și pe segmentul office, prin brandul național United Business Center, prezent în trei centre universitare importante ale României – Iași, Timișoara și Cluj-Napoca. În total, 13 clădiri verzi, cu o suprafață totală de peste 152.000 mp, în care sunt prezente peste 80 de sedii de companii și unde lucrează peste 15.000 de angajați.
Întregul portofoliu este dezvoltat și operat în conformitate cu standardele internaționale pentru clădiri verzi, deținând certificări LEED. Misiunea de diminuare a amprentei de carbon și optimizare a criteriilor pentru clădiri verzi, cu impact în comunitate, este integrată în strategia de sustenabilitate a companiei IULIUS, axată pe trei piloni principali – mediu, comunitate și cele mai bune practici de guvernanță corporativă și etică în afaceri.
Peste 650 milioane de euro, proiecte în dezvoltare
Compania IULIUS are în dezvoltare, în prezent, Palas Campus Iași, cea mai mare clădire de birouri din țară, cu o suprafață de 60.000 mp și o investiție de 120 de milioane de euro; cel de-al doilea Family Market, concept de retail de proximitate, axat pe antreprenoriat local, în cartierul Bucium din Iași, cu o suprafață de retail închiriabilă de peste 5.000 mp (investiție de peste 11 milioane de euro), și extinderea Iulius Mall Suceava cu încă 14.000 mp adiționali, investiție de peste 14 milioane de euro care va transforma proiectul regional în cea mai mare suprafață de retail din nordul țării (65.000 mp).
Totodată, IULIUS își propune dezvoltarea celui mai amplu proiect de reconversie urbană din România, cu o valoare a investiției estimată la jumătate de miliard de euro, prin transformarea platformei Carbochim din Cluj-Napoca, după relocarea și modernizarea fabricii, într-un proiect mixed-use unic, cu funcțiuni de retail, office, rezidențial, cultural și de entertainment.
Trimite articolul
XSi pe langa toate astea, cea mai inalta minciuna din Romania- UBC 0 barat.
-
Asa si care e problema ta?!?
Dormeai mai bine daca ai fi avut in Timisoara cea mai cea cladire din RO?
Dai tu personal niste bani ca sa o faci si sa stea goala?
Tare buni sunt unii dintre noi la a fi gica contra la orice daca se face sau nu in oras.
Faptul ca ai o zona eleganta in centrul orasului nu te multumeste?
Ca se da de lucru la o multime de oameni din oras in conditii super decente, te deranjeaza si asta?
Hai sa-ti mai spun un secret – de ce nu se mai face pana la urma cea mai mare cladire: pentru ca orasul nu este inca suficient de devolata pentru a putea ocupa respectivele spatii de birouri.
Si inca ceva: ai cumva idee la ce nivel de civilizatie sunt respectivele spatii de birouri si ce dotari “normale” are?
Habar nu ai!-
Iac-aicisa expertul, a gasit explicatia…
Birouri ca birouri, da’ un hotel puteau face la ultimele 10 etaje? Nuuu.
Au mintit, dar au si facut-o aproximativa adaptare la realitatea din Ro, de care esti mandru nevoie mare.
-
Asa, si? Nu vede Iulius asta ca “ansamblul de regenerare urbana mixed-use Iulius Town” se afla langa un cimitir cu morminte pe alee? Sau ca blocheaza traficul intr-o jumatate intreaga de oras? Sau ca polueaza enorm toate masinile blocate in trafic sau care merg si pleaca de la mall? Regenerarea lu peste… mai bine ati fi construit o padure parc acolo, fara betoane.
-
Dar au facut padure-parc inauntru, in cadrul mall-ului, unde sunt ringispilurile de copii. Aglomeratia e cauzata din cauza temelor nefacute ale administratiei orasului. Mall-ul a refacut si inca reface soselele din jurul sau, inclusiv pasarela, dar nu poate sa faca ce nu tine de ei, intelegeti? Daca va uitati in jurul mall-ului tot ce e sosea si trotuar este exemplar aranjat, inclusv spatiul verde intretinut la zi, ceea ce nu putem spune despre adm orasului. Toate astea se fac cu cheltuieli ff mari, angajati, etc. Orasul daca vrea un ditamai astfel de complex in mijlocul sau…….aia e deja o alta problema.
-
Este o investitie de tip entertainment, office, consumers. E normal sa fie in oras. Asa s-a mai dezvoltat si infrastructura in zona, strazi, parcari, etc. Orice bani privati investiti sunt bineveniti pentru oras, cu nulitatile politice de stat si locale am ramasa fara parcari, bazine de inot, sali de sport si stadion, plus centura.
Un mare fiasco acest Iulius, cu mult trambitata cladire UBC 0, care nu va mai vedea vreodata lumina zilei. Iar motivul invocat e ridicol. Astia construiesc la Iasi cladiri noi cu un mare risc de a nu fi rentabile, iar la Timisoara zic ca nu ar fi fost rentabil inca 8-9 etaje in plus.