Concursurile de admitere de vor desfășura în perioada 13-21 ianuarie 2018. Graficele și calendarele vor fi publicate separat de reprezentanții școlilor de subofițeri din Drăgășani și Fălticeni. Aceste două instituții pun fiecare câte 350 de locuri la dispoziția tinerilor care doresc să urmeze o carieră în jandarmerie.
Pentru județul Timiș, cererile de înscriere vor fi depuse la sediul Grupării de Jandarmi Mobile Timişoara, de pe strada Gheorghe Bariţiu, nr. 19-21, până în 5 decembrie. Dosarele complete trebuie însă depuse până în 18 decembrie 2017.
Cei care doresc să devină jandarmi trebuie să îndeplinească următoarele criterii: să aibă cetăţenia română şi domiciliul în România; să cunoască limba română, scris şi vorbit; să aibă capacitate deplină de exerciţiu; să fie declaraţi „apt” din punct de vedere medical, fizic şi psihologic; să aibă vârsta de minimum 18 ani împliniţi, iar în cazul candidaţilor la examenele de admitere în instituţiile de învăţământ, să îi împlinească în cursul anului în care participă la concursul de admitere; să fie absolvenţi de liceu cu diplomă de bacalaureat, pentru candidaţii la examenele de admitere în instituţiile de învăţământ; să aibă un comportament corespunzător cerinţelor de conduită admise şi practicate în societate; să nu aibă antecedente penale, cu excepţia situaţiei când a intervenit reabilitarea; să nu fie în curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvârşirea de infracţiuni; să nu fi fost destituiţi dintr-o funcţie publică sau să nu le fi încetat contractul individual de muncă pentru motive disciplinare în ultimii 7 ani; să nu fi desfăşurat activităţi de poliţie politică, astfel cum sunt definite prin lege; să aibă vârsta de până la 27 de ani, împliniţi în anul participării la concursul de admitere; să aibă înălţimea de minimum 1,70 m bărbaţii şi 1,65 m femeile; să nu aibă semne particulare evidente sau tatuaje neacoperite de vestimentaţie, în ţinuta de vară; să fi obţinut, la purtare, în perioada studiilor liceale, media de cel puţin 9,00, cu excepţia candidaţilor care au absolvit instituţii de învăţământ de nivel liceal în state membre ale Uniunii Europene în care nu se evaluează prin notă/punctaj/calificativ purtarea elevului; să nu fi fost exmatriculaţi pentru abateri disciplinare dintr-o instituţie de învăţământ.
Citiți principiile noastre de moderare aici!