Este vorba despre două proiecte de cercetare: primul se numeşte CERT şi a fost elaborat de o echipă coordonată de prof. dr. Mihai Ionac, şi se referă la cercetarea în domeniul terapiilor endovasculare. Al doilea proiect se numeşte ATICERCTM, coordonat de prof. dr. Dorel Săndesc, şi se referă la cercetare experimentală şi dotare cu echipamente de cea mai nouă generaţie în Clinica ATI.
Suma care va fi alocată pentru cele două proiecte elaborate de echipe se ridică la 12 milioane ron. „Vrem să face o clinică la cele mai mari standarde occidentale. Cu aceşti bani vom putea dota Clinica de ATI plus un laborator de cercetare”, ne-a spus Dorel Săndesc, directorul adjunct al spitalului. La acest proiect a lucrat colectivul clinicii ATI dar s-au ocupat în special: dr. Păulică Marius, medic specialist pe ATI şi medicii rezidenţi Claudiu Macarie şi Ciprian Henţea, coordonaţi de Dorel Săndesc.
Bugetul global al Spitalului Judeţean pe 2007 este de aproximativ 75 milioane ron, din care 56 de milioane sunt primite de la CJAS iar restul de la MS, pentru programe naţionale. Programul la care au aplicat cele două secţii se numeşte IMPACT şi se referă la dezvoltarea infrastructurii în vederea stimulării activităţii de cercetare, este finanţat din fonduri europene şi derulat de Autoritatea Naţională de Cercetare Ştiinţifică.
Sanda Lupean
sanda.lupean@informmedia.ro
Trimite articolul
Xajung oamenii de rind cu adevarat sa beneficieze de aceste utilitati de ultima ora?