Sorina Pintea consideră că în acest moment centrele de permanență din județul Timiș nu și-au dovedit eficiența, deoarece numărul pacienților care ajung la Urgențe este în continuare în creștere. Vă reamintim că în județul Timiș funcționează 48 de centre de permanență. Acestea, în teorie, ar trebui să preia pacienți înainte ca aceștia să apeleze la serviciile de urgență. O anchetă a Ministerului Sănătății a arătat, însă, că în județ existau medici care lucrau la mai multe centre de permanență, însă doar în teorie, ei încasând bani frumoși pentru gărzile efectuate doar pe hârtie. Astfel, în luna iulie a anului trecut, Corpul de Control al Ministerului Sănătății a descoperit un medic care, în acte, figura că lucrează la șapte centre de permanență, ceea ce fizic ar fi fost imposibil.
„Centrele de permanență nu și-au dovedit eficiența. Acolo unde există foarte multe am făcut deja o evaluare și avem o imagine. Sunt județe care nu au. Ele trebuie să fie repartizate echilibrat (…) N-aș putea să vă spun câte vor fi desființate, urmează să avem discuții pe aceste criterii. Un județ ca Timișul ar trebui să aibă maximum 20 de centre de permanență. Asta e opinia mea personală”, a declarat, la Timișoara, ministrul Sănătății.
Centrele de permanență sunt asocieri ale medicilor de familie care funcționează în afara programului de lucru al cabinetelor medicale individuale, în regim de cameră de gardă. La aceste centre, medicii oferă servicii de urgenţă, dar sunt efectuate şi tratamente, cum ar fi administrarea soluţiilor injectabile sau pansarea.
În 2017, 60.000 de pacienți au fost tratați în Timiș în aceste centre de permanență.
Citiți principiile noastre de moderare aici!