„Noua Lege a Educaţiei a trecut de Camera Deputaţilor, e la Senat, dar merge foarte încet. Comisia care o analizează o face foarte atent, e alcătuită din şase membri ai opoziţiei şi cinci de la putere. Acum se pune tot mai serios problema ca Guvernul să îşi asume răspunderea pentru Legea Educaţiei. Legea trebuie să dea o nouă orientare învăţământului românesc, ar fi bine ca Guvernul să îşi asume responsabilitatea. Dacă se va întâmpla, la finele anului vom avea o lege nouă”, a declarat Király András la Timişoara.
În ceea ce priveşte probleme elevilor care învaţă în limbile minorităţilor naţionale, secretarul de stat a declarat că de multe ori părinţii aleg să nu îşi mai dea copiii să înveţe în clase speciale. „Noi încercăm să îi convingem pe aceşti părinţi, dar nu îi putem obliga. Timişul e un judeţ foarte bine reprezentat în ceea ce priveşte minorităţile”, a spus Király András.
În Timişoara au fost desfiinţate începând cu acest an şcolar două secţii speciale în limbile minorităţilor, iar două clase primare de acest tip au fost desfiinţate la nivelul judeţului. De asemenea, la Şag s-a trecut de la învăţământ în limba germană la limba germană facultativă. La fel s-a întâmplat şi la Sânmartinu Sârbesc şi Sânnicolau Mare, unde elevii au trecut de la învăţământ în limba sârbă la limba sârbă facultativ.
Citiți principiile noastre de moderare aici!