În perioada 17 aprilie – 15 mai, Kunsthalle Bega invită publicul timișorean să exploreze instalația artistului vizual arădean Laurian Popa, intitulată Soft Objects.
„Am pornit de la ideea de non-obiect, o negație a corpurilor solide ce sunt folositoare. O negare a întrebuințării obiectelor, care prin acest non devin obiecte ce nu folosesc la nimic, fără o formă utilă, a căror structură devine de multe ori nerecognoscibilă”, ne transmite artistul.
În cadrul instalației Soft Objects, Laurian folosește realitatea modestă a obiectului (modest body object) și animația experimentală.
„Obiecte moi (Soft Objects) este o sintagmă care, la prima vedere, pare contradictorie. Corpurile solide își pierd forma și structura, devin maleabile, cedează sub efectul unor acțiuni ale căror surse sunt neclare” (..) „Acest solo show folosește Box-ul Kunsthalle Bega ca un cadru scenografic în care pictura și animația experimentală sunt complementare. Naturile statice distopice cuplează privitorul la un dialog vizual care provoacă la depășirea blocajelor perceptuale”, ne mai spune Laurian Popa.
Laurian Popa este artist vizual și Lector Universitar (Facultatea de Design Arad UAV) fiind preocupat de pictură și animație experimentală. Dintre proiectele sale personale fac parte: Obiecte Disfuncționale, Arkadia Shortfest, Corbu, România; Disfuncțional, CAV-Centrul Artelor Vizuale și Multimedia București; Memorii Organice, MAG, Como, Italia; După Fugă, Új Kriterion, Miercurea-Ciuc; Spații și obiecte pentru nimic, Muzeul de Artă Arad. Proiecte de grup: GPS, Geometrii Post Sistem în Arta Românească de acum, Muzeul de Artă Recentă, București; MAFA/Media Art Festival, Arad, Muzeul Național de Artă Contemporană; Life or Something like that Molly Krom Gallery New York; Internet of KI, Kinema Ikon, Arad.
Solo show-ul Soft Object poate fi vizitat de marți până sâmbătă între orele 12.00-18.00.
Trimite articolul
XAu devenit fratii Jderi (Cristestii) si mari apreciatori de arta. Cam asa se intampla cand ai prea multi bani si nu ai ce sa faci cu ei, ii arunci pe gunoaie intitulate arta, ca si Sandor pe de alta parte. O rusine pentru un oras ca Timisoara, sa fie cumparat la propriu de niste indivizi care nu au facut nimic in viata lor decat au invartit niste bani de pe o parte pe alta.
Ce înseamna “Kunsthalle”??? M-am uitat în DEX si nu am dat de acest cuvânt care trebuie totusi sa fie românesc, nu?