Unitatea proaspăt pusă în funcţiune are o capacitate de procesare de 500 de tone de grâu în 24 de ore. La acestea se adaugă alte 120 de tone pe zi, capacitatea de producţie la care funcţionează Moara Carani 4, cealalta instalaţie operată de Vital&Heyl.
„Prin finalizarea acestei investiţii, ATON Transilvania intră în top 5 producători de făină din România, iar brandul Moara Carani îşi reia locul în preferinţele consumatorilor din Vestul României. Ne reconfirmăm astfel strategia de companie angajată pe termen lung în România unde am venit pentru a rămâne, ca investitor strategic”, a declarat Paul Milata, şeful ATON Transilvania. El a a mai declarat că întreaga producţie de porumb realizată de societate în România este trimisă la export, pe piaţa din America de Nord, Afganistan şi Irak. Este motivul pentru care strategia companiei se îndreaptă către aceleaşi pieţe şi pentru producţia de grâu. „Statele implicate în războie sunt o piaţă de desfacere pentru noi. Suntem în negocieri avansate pentru a intra la export şi cu grâu, pe pieţele din Afganistan şi Irak”, a mai arătat Milata.
Moara Carani este singura din România care funcţionează în regim integrat, de la cultivarea cerealelor, recoltare, silozare şi măcinare pînă la livrarea produselor finite. Cele două mori vor produce toate tipurile de făină din grâu – grifică, albă, semialbă, neagră şi dietetică precum şi griş de grâu. Producţia va fi destinată, de asemenea, aproape în exclusivitate exportului.
Vital&Heyl, societate de morărit înfiinţată în 1993, a fost preluată de holdingul german ATON Transilvania în anul 2006. La acel moment, Vital&Heyl funcţiona cu patru instalaţii de procesat cereale. Morile 1, 2 şi 3 aveau o capacitate totală de producţie de 140 de tone pe zi, iar Moara 4 o capacitate de 120 de tone pe zi. Din cauza tehnologiei învechite, investitorul german a decis să oprească producţia la primele trei mori şi să demareze investiţia într-o unitate nouă, cu 6 nivele şi cu tehnologie de ultimă generaţie. Societatea Vital&Heyl a implementat sistemul de management al calităţii conform ISO 9001/2001 şi HACCP. Vital&Heyl face parte din grupul de firme ATON Transilvania, fiind la acest moment unul din primii zece investitori germani în Romania, investind în piaţa locală aproximativ 250 de milioane de euro. În prezent, jumătate din business-ul ATON Transilvania se concentrează pe agricultură şi se derulează prin intermediul societăţilor: Agri Concept, Vital&Heyl, Agrocereal, Arendt Trans şi Cer-Oil. Grupul ATON Transilvania are în proprietate şi în administrare peste 20.000 de ha de teren arabil, cultivat cu cereale. Compania dispune de o capacitate de silozare de aproximativ 250.000 de tone de cereale iar în 2011, urmează să fie finalizate alte depozite cu o capacitate de silozare de încă 210.000 tone.
Citiți principiile noastre de moderare aici!