Societatea de Piețe a primăriei a reorganizat spațiile din Piața Iosefin și a reușit să amenajeze un Sector Servicii la etajul 2, lângă zona de mâncare. Acum așteaptă ca cei care au afaceri în diverse servicii să meargă să închirieze spații.
„În urma reorganizării realizate, prin mutarea magazinelor de haine și preambalate la etajul 1, am reușit să amenajăm un sector dedicat serviciilor la etajul 2 al Pieței Iosefin. Ne dorim astfel să completăm oferta de bunuri și servicii pe care această piață de tradiție a Timișoarei o prezintă utilizatorilor ei, prin oferirea spre închiriere a 20 de spații potrivite pentru servicii cum ar fi: agenții de turism, agenții de asigurări, agenții imobiliare, servicii juridice, salon de înfrumusețare – frizerie, activități fotografice, servicii de traducere, activități de creație artistică, repararea calculatoarelor și echipamentelor IT, repararea ceasurilor, repararea aparatelor de uz casnic, etc”, anunță Liviu Cocean, directorul Piețe SA.
Șeful de la Piețe spune că a fost căutat deja de o croitoreasă care vrea să deschidă un atelier de croitorie în Piața Iosefin.
„Avem o doamnă cu croitorie și așteptăm. Până nu creezi cadrul nu te poți aștepta să vină oamenii. Eu zic că dacă promovăm bine o să vină. Dacă o să înceapă să vină cu servicii noi și lumea o să urce acolo pentru frizerie sau agenție imobiliară sau de turism, practic reușim să ajutăm piața per ansamblu. Pentru că oamenii ăia dacă tot ajung acolo poate își iau și fructe și legume și o bucată de brânză”, mai spune Cocean.
Practic, noua zonă de servicii din Piața Iosefin va funcționa lângă cea cu mâncare de la ultimul etaj. Conducerea societății vrea să amenajeze și terasa, dar la primăvară.
„Vrem să amenajăm partea de terasă la primăvară, să poarte un nume generic Iosefin Rooftop. Să fie o terasă cumva acoperită, pentru că la momentul ăsta ea e deteriorată. Practic, Piața Iosefin este un obiectiv al zonei, e la înălțime. Nu cred că o să coste foarte mult, încercăm și un parteneriat cu una dintre companiile care vând băuturi răcoritoare sau bere”, conchide Liviu Cocean.
Piața Iosefin a fost finalizată în 2012, cu subsol, parter, mezanin și două etaje. De lucrări s-a ocupat societatea Confort, patronată de Georgică Cornu, iar valoarea totală a investiției a depășit 12 milioane de lei.
Trimite articolul
XPoate amenajati si un punct de schimb lei pentru pensionari? Care vin la piata sa isi cumpare cate ceva din putini bani pe care ii primesc prin grija guvernantilor. Sa schimbe 10 ron si sa primeasca 100 ron.Ca pentru tot felul de “PASARELE” sant bani
-
you funny 😀 😀
Doar cu cod QR?
si cu minoritarii care vand tigari(binenteles cu aprobare de la organ),pe cand ….
-
va fi scandal mare, caci nu vor sa le de-a si lor loc in piata, asa ca vor protesta, la protest li se vor alatura si celebrele organe din toate structurile neputincioase si ajutatoare
Ăștia de la Șari neni nu știu decât engleza… Măi, dar o denumire bănățeană n-ați găsit? Că parcă piața asta-i pe undeva prin Anglia sau America. Maimuțăreală românească fără de sfârșit. Nu trebuie să fi AUR pentru a avea bun simț și respect pentru Timișoara. Și nici mai deștepți nu sunteți.
S-a inscris si Nea Alecu, sa tunda oaia si berbecu de Pasti. Nasleu scrasneste din dinti de admiratie vazand astfel de idei.
Mai sunt de inchiriat casutele din piata de fan (poreclita cartzan), construite tot din idei de gospodari neaosi.