Spre surpriza tuturor, clatităria Pinocchio este o afacere demarată de doi frați, Marina și Dorel, născuți în Serbia. Deși au crescut în Belgrad, aceștia au ales să dezvolte o afacere în România. În capitala Serbiei, unde este o concurență acerbă pe serviciile din domeniul gastronomiei, ar fi fost destul de greu să răzbească. Însă ei au venit la Timișoara, cu scopul de a începe o afacere care a trecut cu succes proba timpului.
Pinocchio și-a deschis porțile unui mic chioșc în 2004, în Complexul studențesc, cu clătite și fără niciun pic de experiență. A fost prima clătitărie din Timișoara și printre primele din țară. Ca element de noutate pentru cultura culinară românească, Marina și Dorel au adus clătitele cu altfel de umpluturi, în timp ce românii le mâncau doar cu gem. Prezența pe meniu a controversatelor sortimente de umplutură i-a determinat cu timpul pe români să ceară și sortimentele nonconformiste – atât cele dulci (cu biscuiți, stafide, migdale, alune ș.a.), cât și cele sărate (cu șuncă, smântână, cașcaval, zacuscă – în diverse combinații).
Pentru că a fost nevoie de un spațiu mai mare, a urmat deschiderea unei noi locații, tot în Complexul Studențesc. Afacerea a prosperat, în condițiile în care viața Timișoarei acelor vremuri avea ca centru micul univers al studenților veșnic neliniștiți.
Fără altă concurență, pentru că încă nu exista mall, cei doi frați și-au lărgit orizontul, adăugând pe meniul lor sandwich-uri, pizza și paste. Pentru că zvonul clătitelor delicioase s-a difuzat cu pași repezi în tot orașul, Pinocchio a strâns și clienți aflați în afara granițelor campusului universitar. Acesta a fost semnalul pentru deschiderea unei noi locații, concretizat în punctul de lucru din Piața Unirii, în urmă cu trei ani. Tot atunci au început să facă și livrări la domiciliu.
După 15 ani în România, cei doi frați mărturisesc că nu se simt străini între români, dimpotrivă, se simt ca acasă și, simultan cu această stare, empatizează cu străinii care vin din afară, în România. Tocmai deschiderea în acest sens a prilejuit cunoașterea unui pizzer italian care a venit din Napole, a învățat limba română și a ales să gătească pizza pentru români. El a apreciat pizza cu marginea crocantă îmbrăcată în susan, specifică bucătăriilor Pinocchio și a simțit chimia din relația sa cu Marina și Dorel.
Cum orice afacere se confruntă și cu dificultăți, cei doi antreprenori au întâmpinat probleme legate de personal. Recent, li s-a mai alăturat un angajat din Serbia, lucru care a deschis perspectiva angajării cetățenilor străini, iată deci o nouă soluție! Așadar, afacerea Pinocchio se adaptează permanent păstrându-și poziția și continuând să crească.
Actualmente, Pinocchio deține 2 locații: una în Complexul Studențesc, pe Aleea Studenților nr. 17, a doua în Piața Unirii, nr. 2 dar promite și o a treia locație surpriză în primăvara aceasta.
Comenzile telefonice se preiau la 0721 153 855 si 0799 069 206 iar meniul poate fi văzut pe website-ul Pinocchio.
Echipa lucrează permanent la scurtarea timpilor de livrare, pentru a se clasa printre primele opțiuni ale clienților.
Citiți principiile noastre de moderare aici!