Slujba a început la ora 13 şi a fost oficiată de preotul Zaharia Pereş de la Parohia ortodoxă Timişoara-Plopi. Au participat Ilie Vlaicu, directorul general al Aquatim şi mai mulţi angajaţi. „Facem aici slujba aghiazmei mici. Nu vom mai stropi canalul Bega şi nici decantoarele uzinei pentru a nu se interpreta şi pentru a nu se spune că tot anul, la robinetele timişorenilor va curge apă sfinţită. N-a curs nici până acum, nu va curge nici de acum. Subliniez că facem slujba aghiazmei mici, apoi cu aghiazma mare, adusă de la biserică, vom sfinţi clădirile şi utilajele noi cu care se lucrează pentru apa care se duce în Timişoara”, a precizat, încă de la început, preotul Zaharia Pereş.
Directorul Ilie Vlaicu a subliniat că „este o slujbă de sfinţire a apei simbolică, ocazie de a transmite timişorenilor multă sănătate”. Ca de obicei, la finalul slujbei, mai mulţi angajaţi ai uzinei, chiar împreună cu copiii, au venit cu sticle să ia apa sfinţită pentru a o duce acasă. Ritualul creştin al sfinţirii apei în ziua de Bobotează este respectat an de an de Aquatim, având semnificaţia spirituală de purificare a apei, de curăţire şi de protecţie.
Staţia de tratare a apei Bega asigură peste 70% din necesarul de apă al oraşului şi lucrează cu tehnologii moderne, procesele tehnologice fiind, în cea mai mare parte, automatizate. Consumul casnic de apă în Timişoara este în medie de 122 l/om pe zi.
Citiți principiile noastre de moderare aici!