Fermierii şi crescătorii de animale din zona Banatului din zona de vest a României se întâlnesc în aceste zile la Timişoara, la o nouă ediţie a Banat Agralim, evenimentul expoziţional destinat sectorului agroalimentar şi zootehnic, organizat de USAB şi Camera de Comerţ Timiş
Rectorul universităţii gazdă spune că efortul organizatoric al evenimentului aparţine echipei formate de instituţia pe care o conduce, împreună cu CJT, Primăria Timişoara şi CCIAT.
„Ediția a 15-a a Banat Agralim este organizată de universitatea noastră, împreună cu Camera de Comerț, iar alături de noi au fost și Consiliul Județean și Primăria Timișoara. Vreau să vă spun că am tras concluziile, iar tot ceea ce vedeți aici a fost și este strădania unei echipe și încă o dată se demonstrează că pentru a realiza lucruri mari, frumoase, e nevoie de o echipă”, a declarat Cosmin Popescu, rectorul USABMV Timişoara.
Reprezentanta CCIA Timişoara, Florica Chiriţă, le-a dorit expozanţilor mult succes.
„Ne-am străduit ca, timp de câteva zile, să aducem împreună știința, practica și arta de a face agricultură inteligentă. Le doresc expozanților mult succes și afaceri fructuoase”, a declarat Florica Chiriță.
Vedeta ceremoniei de deschidere, ministrul Agriculturii, Petre Daea, şi-a adus aminte de anii petrecuţi ca student la universitatea timişoreană.
„Aici se regăsesc toate cele învăţate de mine, cele acumulate în viaţă. Aici în zona de vest a țării, unde agricultura își arată roadele, se prezintă în primul rând tehnologia de vârf în mecanizare, dar şi știința introdusă în respirația zilei de către oamenii care plămădesc fiecare frază sau răspuns la fiecare întrebare, care își așează eprubetele în laboratoare, pentru a defini încotro să mergem în agricultura țării românești. Din fericire, ați găsit direcția și, în zona de vest a țării, mergem toți într-o direcție foarte bună”, a declarat Petre Daea, ministrul Agriculturii, la deschiderea evenimentului.
Evenimentul deschis vineri e accesibil publicului larg în următoarele trei zile. Desigur, cele mai atractive pentru vizitatori rămân expoziţia de animale şi cea de utilaje agricole. Cei 150 de expozanţi sunt împărţiţi pe mai multe domenii principale: Agricultură, Horticultură și Silvicultură, Creșterea animalelor, Industrie alimentară și ambalaje, Cinegetică și Cercetare-Inovare-Extensie universitară-Finanțare. Pentru specialişti sunt organizate demonstraţii în câmp, dar şi workshop-uri de specialitate. Pentru vizitatori sunt demonstraţii de dresură de câini şi echitaţie, dar şi show-uri culinare.
Pe durata celor trei zile, publicul profesionist va putea participa la demonstrații „în câmp” cu mașini și utilaje agricole și work-shop-uri cu tematică specifică. De asemenea, se vor organiza concursuri de echitație și dresaj canin. Vizitarea expoziţiei e gratuită, iar accesul e între orele 9 şi 18.
Citiți principiile noastre de moderare aici!