Intenția organizatorilor (reprezentanții Asociației OncoHelp) este de a iniția, prin intermediul acestui eveniment, o dezbatere națională pe tema imunoterapiei. Imunoterapia reprezintă cel mai nou tratament inovator în lupta împotriva cancerului. Prin imunoterapie este activat sistemul imunitar al pacientului bolnav de cancer, astfel încât acesta devine capabil să recunoască celulele tumorale și să le distrugă. Se anticipează că, în viitor, imunoterapia oncologică va ocupa rolul principal în planul de tratament al mai multor forme de cancer, în timp ce modalitățile tradiționale de tratament – chimioterapia, radioterapia sau terapiile țintite – vor rămâne pe plan secundar.
Această conferință este organizată sub umbrela “OncoHelp Winter School” – eveniment educațional marca Asociația OncoHelp, aflat deja la cea de-a doua ediție.
„În urmă cu un an, doi ne speriau noile medicamente apărute și ne îngrijoram în fața unor potențiale reacții adverse necunoscute. Astăzi folosim deja acești agenți terapeutici, ne împrietenim tot mai mult cu ei, dar suntem în fața unui nou val de terapii imune – terapia adoptivă cu limfocite modificate genetic. Avem disperată nevoie de biomarkeri care să selecteze eficient pacienții responsivi, dar toți biomarkerii consacrați sau în cercetare vin cu o serie de limitări și dificultăți tehnice. Indicațiile terapeutice în marile localizări ale cancerului se schimbă zi de zi, imunoterapia avansează în faze tot mai precoce ale tratamentului într-un ritm amețitor și e greu pentru noi să ținem pasul cu toate aceste schimbări. Iată tot atâtea argumente pentru o întâlnire profesională care să ne pună în contact cu cei mai importanți lectori din țară, dar și nume cu autoritate din străinătate. Experți din domeniile lor și din domeniul imunoterapiei vor fi prezenți trei zile la Timișoara pentru a facilita o întâlnire pe care ne-o dorim cât mai utilă și interactivă” a spus doctorul Șerban Negru.
Citiți principiile noastre de moderare aici!