„Se vede că Muzeul de Artă este cel mai călduros loc din Timişoara”, a glumit la vernisajul expoziţiei Marcel Tolcea, directorul Muzeului de Artă, făcând referire la căldura înăbuşitoare din Palatul Baroc. „<<Zilele culturii israeliene>> înseamnă o oportunitate de a pune în relief nu numai o mare şi străveche cultură, ci şi o modalitate de a ne regăsi şi de a gândi împreună despre valorile noastre fundamentale. Este un prilej de a spune că arta este o relaţie, o comunitate, şi ne aflăm în faţa unei culturi a dialogului”, a adăugat directorul Muzeului de Artă. Expoziţia conţine fotografii din Israel şi poate fi vizitată până pe 10 august, accesul publicului fiind liber. La vernisajul expoziţiei a fost prezentă şi actriţa Maia Morgenstern, care a citit un fragment din opera scriitorului Amos Oz, precum şi prefectul judeţului Timiş, Mircea Băcală, pentru prima dată în calitate oficială la muzeul din Piaţa Unirii.
De asemenea, Ambasadorul statului Israel în România, David Oren, a ţinut să adreseze câteva cuvinte asistenţei, în cadrul evenimentului. „Astăzi deschidem <<Zilele Culturii Israeliene>>. Acest eveniment coincide cu cea de-a 62-a aniversare a statului Israel. În ciuda războaielor şi a condiţiilor aspre, Israelul a devenit un stat cu o economie puternică şi o societate culturală complexă. Vreau să vă invit să vizitaţi Israelul, să descoperiţi locurile din fotografii în realitate”, a spus David Oren.
În continuare, până pe 1 august, la Timişoara vor fi organizate dezbateri, programe artistice şi vizionări de filme, în cadrul „Zilelor culturii israeliene”. La manifestări vor fi prezente personalităţi ale vieţii culturale, ştiintifice, diplomatice şi politice. De asemenea, în cadrul evenimentelor, vineri dimineaţa, de la ora 11, la sediul Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş din Piaţa Victoriei va avea loc un simpozion economic româno – israelian.
Citiți principiile noastre de moderare aici!