Programul concursului cuprinde probe de 25 și 100 metri pentru fiecare procedeu, respectiv o probă de 200 m la alegere. De asemenea, se organizează probe de ștafetă.
Competitorii clasați pe primele trei locuri la fiecare probă din cadrul unei categorii de vârstă vor primi medalii, iar echipelor de ștafetă clasate pe primele 3 locuri, la fiecare categorie, li se vor acorda diplome. Probele se vor desfășura în măsura în care există înscrieri. Se pot înscrie în concurs persoanele care au împlinit 18 ani la data concursului. Nu există baremuri de calificare.
Înscrierile se fac on-line pană la data de 24 noiembrie, ora 23:00. Se pot face înscrieri și la fața locului, caz în care taxa pentru o probă se dublează.
Până la acest moment, sunt înscriși participanți din Arad, Baia Mare, Brașov, Csongrad (Ungaria), Oradea, Szentes (Ungaria), Reșița și Timișoara.
Înotul masters implică adulți care practică acest sport ca amatori, participarea, în sine, fiind mai importantă decât rezultatele. Sportivii concurează pe grupe de vârstă: 25-29, 30-34, 35-39, șamd, cu categorii de 5 ani, ultima categorie incluzând orice vârstă peste 100 de ani.
Evenimentul este organizat de către Clubul de Înot MASTERS Timișoara în colaborare cu Direcția pentru Sport a Județului Timiș și Facultatea de Educație Fizică și Sport, Universitatea de Vest.
Citiți principiile noastre de moderare aici!