Concursul „Make it! Race it! Recycle it!” va avea loc la Timișoara, pe 5 iunie. Bega se va transforma într-o adevărată atracție a orașului și asta pentru că, pe apă, vor apărea ambarcațiuni năstrușnice, realizate în totalitate din materiale reciclabile. Competiția se va ține între Podul Andrei Șaguna și Podul Traian. La „Make it! Race it! Recycle it!” vor exista mai multe categorii, inclusiv „Titanic Awards – Cea mai spectaculoasă scufundare neintenționată”.
În spatele proiectului se află echipa EcoStuff România, care a decis să transforme educația ecologică într-o activitate distractivă. Deocamdată, organizatorii sunt în căutarea unor sponsori și speră să se bucure și de sprijinul autorităților locale.
„Nouă ne place să facem partea de educație ecologică un pic altfel. Și podul de pet-uri a fost educație ecologică altfel, și campania de capace reciclate de pe pietonală și mai urmează. Tot în zona asta intră și concursul acesta de ambarcațiuni din materiale reciclate sau reciclabile, de pe Bega”, a declarat Radu Rusu, liderul EcoStuff România.
Pentru că este vorba despre o campanie educativă, pe malurile Begăi, de unde se va putea urmări concursul, vor fi amenajate mai multe zone: „Rethink”, „Reduce”, „Reuse”, „Upcycle” și „Recycle”. Fiecare dintre ele reprezintă o bucată din drumul pe care-l parcurge un produs înainte de a se transforma, din nou, în materie primă.
Conform informațiilor publicate pe site-ul EcoStuff, în România se reciclează doar 3% din deșeuri, în timp ce media europeană este la 29%.
Concursul „Make it! Race it! Recycle it!” se adresează companiilor și instituțiilor, care trebuie să-și facă o echipă și să construiască ambarcațiunea. Există și o taxă de participare, iar fondurile strânse de pe urma evenimentului vor fi folosite pentru campania „Timișul Reciclează”.
„Taxa de participare este de 250 de euro, bani care se vor duce înspre organizarea de ore de educație ecologică pentru elevii din județul Timiș. În schimb, ONG-urile au participare gratuită”, a explicat Radu Rusu, care mai spune că se așteaptă ca în concurs să intre peste 20 de echipe.
Cei care doresc să se înscrie pot face acest lucru prin email, la adresa office@ecostuff.ro. Există însă și câteva reguli de participare care trebuie respectate. Spre exemplu, toate persoanele care intră în concurs trebuie să aibă peste 18 ani. Regulamentul de participare complet poate fi consultat aici.
Primele echipe s-au înscris deja în concurs, iar doritorii mai au timp să facă acest lucru până pe 29 aprilie.
Video: Youtube/JimmieHarrison
Citiți principiile noastre de moderare aici!