Per total, proiectul își propune să pregătească studenții pentru adaptare la piața muncii. Pe lângă faptul că vor fi modernizate laboratoare, vor mai fi refăcute și două amfiteatre, iar întreaga universitate va beneficia de îmbunătățiri în conectivitatea wireless și de „condiții optimizate pentru studiu”.
Proiectul mai include și măsuri pentru adaptarea curriculei universitare la cerințele pieței muncii. Printre altele, va fi modificată curricula și vor fi adăugate noi programe de master în biologie, știința informației cuantice și realitatea virtuală și augmentată.
„Contractul de finanțare semnat în această săptămână va permite dotarea facultăților cu echipamente de ultimă generație, laboratoare performante și noi resurse digitale, toate menite să îmbunătățească experiența de învățare pentru studenți și să le ofere competențele necesare pe piața muncii”, precizează reprezentanții ADR Vest.
Laboratoarele modernizate
Vor fi modernizate facilități ale următoarelor facultăți:
- Facultatea de Arte și Design va dispune de un laborator de prototipare și gaming, facilitând dezvoltarea de proiecte inovatoare la intersecția dintre artă, design și tehnologie.
- Facultatea de Sociologie și Psihologie va beneficia de trei laboratoare performante, inclusiv un laborator de neurocogniție, esențial pentru cercetările avansate în domeniu.
- Facultatea de Fizică va avea un laborator de fizică cuantică, unde studenții vor putea explora cele mai recente descoperiri din domeniu.
- Facultatea de Chimie, Biologie, Geografie va dezvolta un laborator de imunologie, susținând formarea viitorilor specialiști din domeniul medical și al științelor naturii.
- Facultatea de Științe ale Guvernării și ale Comunicării va avea un laborator modern de jurnalism;
- Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor va beneficia de îmbunătățiri ale confortului, prin instalarea unor sisteme de climatizare modern;
- Facultatea de Matematică și Informatică va beneficia de un Container Remote Computing, o infrastructură esențială pentru dezvoltarea și implementarea rapidă a aplicațiilor IT moderne, facilitând inovația în domeniul tehnologiilor digitale.
„Prin aceste finanțări, ne asigurăm că universitățile din regiunea noastră devin centre de excelență, capabile să pregătească generații de absolvenți adaptați la cerințele actuale ale pieței muncii. Investim în educație pentru că este cea mai sigură cale spre dezvoltare economică și socială durabilă”, a declarat Georgiana Radac, directorul Direcției Generale Autoritate de Management PR Vest 2021-2027.
Per total, proiectul „Dotarea infrastructurii Universității de Vest din Timișoara în acord cu nevoile pieței forței de muncă“ are o valoare de 25,25 de milioane de lei (5,07 milioane de euro), dar va beneficia de fonduri nerambursabile de aproape 4,6 milioane de euro.
Trimite articolul
XChiar impresionant!
Impresionant pe ce se arunca banii, in unele cazuri. Multe dintre așa-zisele investiții par a fi bani aruncați pe geam. Așadar da, este impresionant!
Dar nu-i de mirare, când UVT are aceeași conducere, de atâția ani…
sa vina banii la sc.eta2u srl
Să vină banii la firmă dmi it system (marilen pirtea) firma care pompează bani în domnul rector, mită etc