Sâmbătă, 15 octombrie, curtea interioară a Cafenelei D’arc din Piața Unirii a fost punctul de întâlnire pentru cei mai curajoși amatori de mâncăruri picante, care au decis să-și testeze rezistența la mâncat ardei iute. În competiție s-au înscris 35 de persoane, însă doar câteva dintre acestea au ajuns până la ultima probă.
Pe parcursul evenimentului, concurenții, dar și spectatorii, au putut să deguste unele dintre cele mai picante tipuri de ardei din lume. Participanții la competiție au început cu ardeii „blânzi”, ajungând până la cei „mortali”, care i-au făcut să plângă.
„Concursul a fost organizat de Predrag Jivici de la «248 chilli». El cultivă ardei de patru ani și cred că avea de mai multă vreme în cap această idee. Cumva, pentru că în România nu există partea asta, sau cel puțin eu nu am auzit, a durat puțin mai mult până s-a organizat. Dar eu cred că a ieșit foarte bine și mă bucur foarte tare că au venit atât de mulți oameni. În competiție au fost de la ardei chilli, la habanero și până la Trinidad Scorpion care este cel mai iute, având 1 milion de unități pe Scara Scoville (n.r. – scara pentru măsurarea de iuțeală)”, a explicat Cristina Docea, moderatoarea evenimentului.
Cei trei câștigători ai competiției au fost recompensați cu diferite premii simbolice precum cutii cu ardei iuți, pizza și altele.
Articole pe aceeași temă:
De la cei blanzi la cei mortali. Concurs de mancat ardei iute, la Timisoara
Citiți principiile noastre de moderare aici!