Marian Vasile este administrator public al județului Timiș de doi ani și jumătate, iar în urma unor neînțelegeri cu Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, de două săptămâni nu se mai ocupă de Serviciul de achiziții publice, Direcția de buget-finanțe și Direcția de dezvoltare sustenabilă și investiții. Lui Marian Vasile i-au fost delegate atribuții de coordonare, îndrumare, control și răspundere de realizare a atribuțiilor Biroului de telecomunicații și transformare digitală.
„Cu onoare si recunoștință am primit marele premiu al AAPRO (n.r. – Asociația Administratorilor Publici din România). Gratitudinea mea pentru acordarea acestui premiu este cu atât mai mare cu cât știu că cei peste 700 de administratori publici ai României sunt oameni destoinici, perseverenți și care dovedesc rezultate remarcabile în comunitățile din care fac parte. Le aduc pe această cale mulțumiri, îi felicit și le doresc mult succes în implementarea inițiativelor propuse și îndeplinirea atribuțiilor ce le revin, rămânând în continuare deschis colaborărilor noastre profesionale”, a transmis, marți, administratorul public al județului Timiș.
Marian Vasile a precizat că rezultatele muncii sale reprezintă o încununare a muncii echipelor pe care le-a coordonat direct, alături de care a depus eforturi cot la cot – de multe ori până noaptea târziu – pentru ca proiectele începute sa fie finalizate la timp și calitativ, în contextul crizei sanitare, financiare, de furnizare, energetică.
„Ne-am propus să nu înregistrăm eșecuri și am reușit acest deziderat, pentru că ne doream ca cetățenii sa realizeze că se poate performa în sectorul public, că CJT deține un aparat administrativ profesionist, că știm să atragem fonduri nerambursabile și să implementăm proiecte, toate acestea venind în sprijinul și folosul locuitorilor județului Timiș. Împreună cu colegii am realizat că greutățile întâmpinate devin totodată o motivație de a persevera și că provocările ne determină să fim mai buni, în pofida tuturor inerțiilor și reticențelor apărute. Am avut de confruntat „intemperii” continue, care au rezultat inevitabil din strădaniile de a reforma sistemul și din relația cu mediul politic, în încercarea de a păstra un echilibru. Toate acestea m-au determinat să mă comport adaptat, tratând diferit fiecare situație: uneori ferm, dar motivațional, alteori distant, dar diplomat, însă totdeauna suportiv, cu convingerea că un manager trebuie să producă rezultate bune în orice context dat.
Împreună cu oamenii alături de care am lucrat, colegi sau colaboratori, am impus repere de moralitate, am stabilit reglementări clare pentru eficientizarea activității și creșterea probabilității de succes, am încurajat inițiativa, am promovat stabilitatea și principiul țintelor atinse, urmărind în permanență ca parcursul nostru profesional să întărească încrederea în instituție și în profesioniștii din administrația publică”, a mai transmis Marian Vasile.
Acesta a precizat că a finalizat cu succes opt proiecte în valoare de 125 milioane lei: extindere și modernizare UPU Spitalul Județean, modernizare DJ 693, modernizare DJ 593, construire punct muzeal sanctuar neolitic Parța, reabilitare canal Bega, elaborare strategie județeană de dezvoltare, dotare anti-covid a centrelor DGASPC și a școlilor speciale.
De asemenea, a gestionat 12 proiecte aflate în derulare în valoare de 277 milioane lei, majoritatea urmând a se finaliza în anul 2023: construire maternitate nouă, reabilitare conac Mocioni (contract 2021), elaborare documentație tehnică pentru un nou racord la autostrada A1 (contract 2021), implementare platformă digitală interoperabilă (contract 2022), reabilitări și construire centre/case/clădiri pentru DGASPC și școlile speciale, modernizare două drumuri județe majore, planuri pentru tranziție la energie verde (contract 2022).
Alte zece proiecte noi au fost contractate și demarate în anii 2022-2023 (260 milioane lei nerambursabili pentru Timiș, 640 milioane lei nerambursabili pentru parteneri): restaurare parțială a Castelului Huniade – PNRR, renovare energetică moderată corpuri imobile (opt proiecte) și 470 km piste de biciclete.
Raportul său de activitate este disponibil AICI.
Pe aceeași temă:
Marian Vasile, administratorul județului, lăsat de Nica fără cele mai importante atribuții
PSD a cerut desființarea postului de administrator public al județului, ocupat de Marian Vasile
Trimite articolul
XDaca i-a luat din atributii i-a scazut si salariul?
Asta e pila cui din PNL? Era din vechea garda a lui Robu din cate stiu. Si pare ca inca se chinuie sa supravietuiasca.