Fundaţia de Abilitare Speranţa desfăşoară o nouă sesiune a Programului de formare continuă „Educaţie incluzivă”, program în cadrul căruia învăţătorii şi educatorii din Timiş au posibilitatea de a veni în sprijinul copiilor cu dizabilităţi.
„Este o sesiune la care participă 33 de educatoare şi învăţători. Majoritatea sunt din mediul rural din Timiş, iar ceea ce învaţă efectiv este cum să identifice copiii cu nevoi speciale şi ce metode să aplice cu aceşti copii, ce strategii didactice să aplice şi cum să adapteze curricula şcolară pentru ei. Se învaţă atât teorie cât şi metode practice”, explică psiholog Letiţia Baba, preşedinta Fundaţiei Speranţa. Aceasta mai spune că, în ciuda faptului că dizabilităţile fizice pot fi mai uşor de abordat de către educatori sau învăţători, condiţiile din unităţile de învăţământ timişene trebuie îmbunătăţite.
Cursurile care au început luni fac parte dintr-a 4-a sesiune de formare pe care Fundaţia de Abilitare Speranţa o oferă gratuit cadrelor didactice din judeţul Timiş, peste 100 de cadre beneficiind, până acum de acest Program de formare continuă, susţinut în cadrul Proiectului „O nouă faţă a şcolii”. Cursurile au loc în Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Timiş, Piaţa Huniade nr. 3, Timişoara.
Citiți principiile noastre de moderare aici!