Creșterea inflației, scăderea puterii de cumpărare, creșterea prețurilor la produsele de bază din coșul zilnic și la utilități reprezintă motivele pentru care Executivul face această solicitare.
„Toate acestea vor genera în rândul salariaților acumularea de tensiuni, insatisfacție și frustrare, demotivare financiară, afectând performanța și calitatea serviciului public, conducând deseori la plecarea salariaților din sistem” – astfel este motivată inițiativa în proiectul de hotărâre.
Potrivit CJT, în urma consultărilor cu Sindicatul Liber al Angajaților Consiliului Județean Timiș, s-a stabilit o majorare a salariilor de bază pentru angajații Consiliului Județean Timiș cu 6% aplicat asupra salariilor de bază, cu excepția funcției de secretar general al județului Timiș, care va fi majorat cu 5%, începând cu plata drepturilor salariale aferente lunii februarie 2024.
Dacă proiectul de hotărâre va fi votat de către consilierii județeni, secretarul general al județului ar urma să încaseze lunar 19.320 lei brut, adică 11.302 lei net, iar arhitectul-șef suma de 18.159 lei brut (10.623 lei net).
De asemenea, salariul unui director executiv ar putea ajunge la cel mult 17.164 lei brut/lună, net – 10.041 lei. Leafa unui șef de serviciu ar putea fi 9.319 lei net/lună, iar un șef de birou ar urma să încaseze 8.973 lei net/lună.
Potrivit proiectului de hotărâre, salariile de bază pentru funcțiile de conducere cuprind sporul de vechime în muncă la nivel maximum.
Totodată, salariul brut al unui auditor/consilier/consilier achiziții, consilier juridic, expert, inspector superior ar putea fi de 13.366 lei/lună, iar al unui debutant din aceste categorii – 6.647 lei/lună.
Un referent de specialitate superior ar putea fi remunerat cu 11.015 lei brut/lună, iar unul debutant cu un salariu brut de 6.115 lei/lună; referent superior – 7.295 lei brut/lună, referent debutant – 5.022 lei brut/lună.
Grila de salarizare poate fi consultată AICI.
Niciun angajat din instituție nu poate avea salariul de bază mai mare decât indemnizația primită de vicepreședinți. De asemenea, nu poate depăși venitul lunar al secretarului general sau al arhitectului-șef.
Un consilier de la cabinetul președintelui ar urma să încaseze cel mult12.639 lei brut, adică aproape 7.400 lei în mână. Un administrator – 6.225 lei brut/lună, iar un șofer – 6.133 lei brut/lună.
Trimite articolul
X“Creșterea inflației, scăderea puterii de cumpărare, creșterea prețurilor la produsele de bază din coșul zilnic și la utilități reprezintă motivele pentru care Executivul face această solicitare.” – pai si cei din privat care se confrunta cu aceste probleme de ce nu sunt ajutati de stat ? Statusl la stat. Se vede clar cine are nevoie sa salveze statul. ANGAJATII LA STAT, acesti spoliatori ai angajatilor la privat.
-
Cei de la privat sa faca bine sa participe la concuursurile de angajare la stat daca au pregatirea necesara. Daca nu au pregatirea necesara, sa se pregateasca. Sau sa-si negocieze salariul cu angajatorul lor. Sau sa-si schimbe angajatorul. Sau sa-si faca un pfa ori un srl. Sau sa-si caute de lucru intr-un oras cu salarii mai mari. Sau sa emigreze in alta tara. Angajatii la privat care urasc bugetarii: unii carora nu le da prin cap decat “sa moara capra vecinului”. Cat despre patronii care urasc bugetarii… pai aia isi urasc si propriii angajati, deci e de asteptat.
-
hai sa vedem angajatule la stat cat esti de pregatit. spune repede 3 drepturi prevazute in Constitutie, care e rolul institutiei prefectului si carei autoritati i se subordoneaza inspectorul scolar din un judet.
Esti exemplul clasic de angajat la stat care sta si fura: si asta pe banii multi de la privat. Iti dau angajatii la lectii la orice ora in orice domeniu vrei…
-
Esti pe alaturi. Nu sunt angajat la stat. Incearca sa imtelegi ce citesti.
-
-
Merita pentru ca sunt harnici si amabili cu cetatenii.