Mai mulţi dintre cei mai cunoscuţi sportivi contemporani sunt absolvenţi ai UVT. Ultimul intrat pe lista acestora este cunoscutul boxer Leonard Doroftei. După ce a absolvit Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, acum el a terminat şi masterul la aceiaşi secţie.
Plin de umor, ca de obicei, el a spus că respectă enorm Timişoara şi oamenii de aici, iar ca dovadă poartă chiar şi o cămaşă violetă. “Am ales să studiez la Timişoara pentru că aici mi-am deschis drumul în boxul internaţional. Aici am avut primul meci internaţional în 1986”, a declarat Doroftei.
Noul şef al Federaţiei Române de Box l-a avut coleg de examen pe Adrian Diaconu, fost campion de box la rândul său. Doroftei a spus că ceea ce a trăit în carieră i-a folosit mai mult la examenul de masterat decât teoria ce trebuia să o înveţe. “Nu a trebuit să citim prea mult din ce am avut pregătit, doar am povestit din viaţa noastră de sportivi şi cred că aceasta a impresionat comisia. Doar am spus ce trebuie să faci ca să ajungi campion mondial sau medialiat olimpic. Totul se obţine prin muncă”, a mai completat Doroftei. El a avut ca şi temă a dizertaţiei pregătirea fizică a copiilor între 14 şi 16 ani. “Cu copii e cel mai uşor să lucrezi”, a spus Moşul.
Proaspăt masterand al UVT, Leonard Doroftei a fost primit de rectorul Marilen Pirtea. El a fost însoţit de Adrian Diaconu, dar şi de Flavius Biea. Sportivii au semnat pe rând în cartea de onoare a universităţii, iar Moşul a fost din nou plin de umor, desenând în dreptul semnăturii sale şi o mănuşă de box. “După ce a scris Leonard Doroftei aici cred că următoarea facultate pe care el o va urma, va fi cea de Arte”, a spus Marilen Pirtea, admirând calitatea mănuşilor desenate.
“Cel mai important pentru noi este ca prin exemplele acestor mari campioni tineretul să înţeleagă că se poate, să preia această mentalitate de învingători, de câştigători. Capacitatea lor de motivare, dorinţa de a fi cei mai buni, este un factor determinant, pe lângă munca enormă pe care trebuie să o depună. Ne bucurăm că Leonard Doroftei si ceilalti campioni au ales Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din Timişoara ca şi centru în care să-şi perfecţioneze teoretic pregatirea pe care o au şi, de ce nu, să ne transmită şi noua multe din cunoştinţele pe care le-au dobândit în activitatea lor practică. Aceasta confirmă tradiţia că Universitatea de Vest, prin Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, ajută la întregirea cunoştinţelor unor mari campioni, Simona Amanar, Maria Olaru, Andreea Raducanu, Lavinia Milosovici, toate au fost absolvente ale Univeristăţii de Vest, mai întâi ca studente, apoi de masterat. Aici au absolvit şi Cristian Chivu sau Cosmin Contra. Acum a venit rândul boxului să fie medaliat cu această diplomă de master la universitatea noastră”, a declarat Marilen Pirtea, rectorul Universitatii de Vest din Timişoara.
Citiți principiile noastre de moderare aici!