Programul „Ştiinţescu” este implementat de Fundația Comunitară Timișoara și oferă oportunitatea celor pasionați de științe şi tehnologie să dezvolte și să deruleze proiecte educaționale creative și inovatoare, bazate pe aplicații practice, cu scopul de a insufla pasiunea tinerilor din judeţul Timiş.
„Credem că este nevoie ca educația #STEAM (științe, tehnologie, inginerie, arte, matematică) în școli, precum și în afara lor, să fie centrată pe stimularea curiozității, creativității și a imaginației”, spun cei de la Fundația Comunitară Timișoara.
Programul de finanțare este dedicat copiilor și tinerilor între 6 și 19 ani, din județul Timiș.
Cine poate propune proiecte
Pot depune proiecte organizații non-guvernamentale din județul Timiș (inclusiv asociații studențești, asociații de părinți, asociații ale școlii), grupuri de inițiativă formate din profesioniști pasionați, profesori, învățători, părinți și/sau tineri și școli de stat și școli private acreditate.
Până pe 15 martie se pot înscrie proiectele. Între 1-22 martie au loc consultări în dezvoltarea echipelor și proiectelor.
Ghidul de finanțare, grila de evaluare, formularul de propunere de proiect și formularul de buget pot fi accesate și descărcate de pe site-ul programului.
Informații suplimentare la 0746.686.683 sau la fundatiacomunitaratm@gmail.com.
Printre proiectele ediției 2020 a programului de finanțare derulat prin Fondul Științescu Timișoara s-au numărat: „Lapsus Laboratory 3.1”, proiect propus şi implementat de Asociația Lapsus, „Robotica online”, propus şi implementat de Coder Dojo Giroc-Chișoda și „Second Life”, propus şi implementat de Asociaţia Simultan.
Citiți principiile noastre de moderare aici!