Primarul orașului Dominic Fritz spune că anul acesta, înainte ca Timișoara să devină Capitală Culturală Europeană, vor fi montate cu 100.000 mai multe luminițe de Crăciun față de anul trecut, adică un total de 650.000. Nu se așteaptă la facturi mai mari la energie, dar spune că nici nu vor fi restricții la iluminat. Luminițele de sărbători vor împodobi mai multe locații din Timișoara, inclusiv pe malul Begăi.
„În contextul crizei energetice nu vom reduce iluminatul public pentru că nu putem face economii cu siguranța publică, și nici nu reducem din iluminatul festiv pentru că intrăm în anul capitalei culturale, unde mottoul este „Luminează orașul prin tine”. Nu cred că trebuie să intrăm în acest an fără lumină. Vom împodobi orașul cu 650.000 de luminițe de sărbători, 100.000 mai multe ca de obicei, și deja vedeți muncitorii în oraș care montează instalații. Anul acesta îl extindem în zone în care n-au mai fost, pe malul Begăi, între Podul Maria și Michelangelo, și pe Bvd. Revoluției și pe strada Proclamația de la Timișoara”, transmite edilul orașului.
Dominic Fritz a mai precizat că cel mai probabil luminițele se vor aprinde odată cu celebrarea evenimentelor de la 1 decembrie, însă timișorenii ar putea să se bucure de ele chiar și mai devreme. În plus, primarul nu se așteaptă la creșteri ale consumului de energie la facturi, întrucât multe artere din oraș au fost modernizate cu becuri LED, cel mai recent fiind pe Calea Aradului și Torontalului.
Vă reamintim, Târgul de Crăciun de anul acesta va purta amprenta celui de la Sibiu. Acesta va avea loc în perioada 1 decembrie 2022 – 2 ianuarie 2023. Vor fi 50 de căsuțe, călușei și un patinoar.
Pe aceeași temă:
Târgul de Crăciun din Timișoara va avea anul acesta amprenta celui de la Sibiu
Trimite articolul
XA vazut careva targul de Craciun din Craiova? Macar pe fb-ul olgutei? Nu? Ce bine… putem sa ne credem in continuare fruncea. Si aia mai sunt si putinisti la cele 1 milion de beculete aprinse de-acu vreo 4 zile deja. Turisti? la ce-s buni?
-
daca ti-a placut asa mult la craiova, de ce stai prin timisoara?
-
“intreaba-l pe Nila, ca Nila stie”
-
Sa inteleg ca s-a terminat cu criza energetica si ca se revine la pretul per kW dinainte de bataia de joc numita liberalizarea pietei de energie urmata, bineinteles, de bataia de joc numita criza energetica pe fondul razboiului din Ucraina? Nu ar fi rau insa eu nu am nici cea mai mica speranta. Cand e vorba de bani, sectorul privat nu mai tine cont de oameni.
acuma nu mai e criza energetica? nu mai trebuie economie?