Dimeca a declarat, vineri, că a discutat cu mai mulţi oameni de afaceri din Timişoara, care au afirmat că dacă ar fi fost proprietarii acelui spaţiu ar fi demarat căutarea de chiriaşi în momentul în care ar fi început reabilitarea. Nu la fel au procedat autorităţile locale, respectiv Primăria Timişoara şi Consiliul Judeţean Timiş, care nici acum, la mai bine de trei luni de la inaugurarea acestui obiectiv, nu au reuşit să demareze licitaţia pentru închirierea spaţiilor de la Bastion.
„Dacă un om de afaceri ar fi făcut acest business, în momentul în care ar fi pornit renovarea, ar fi făcut şi licitaţia şi în momentul în care s-ar fi tăiat panglica inaugurală ar fi dat drumul şi afacerilor. Dar la Bastion, în octombrie s-a făcut recepţia, dar abia în luna ianuarie se face caietul de sarcini şi prin martie se vor face licitaţiile”, a declarat Dimeca.
Liberalul a afirmat că a făcut şi un calcul, bazat pe preţurile estimative avansate de reprezentanţii Consiliului Judeţean Timiş pentru închirierea acestor spaţii, din care rezultă că gaura la bugetul local cauzată de această amânare se ridică la circa 150-200.000 de euro lunar. El susţine că dacă aceste licitaţii se vor finaliza în luna februarie sau martie, rezultă o pierdere de cel puţin un milion de euro la bugetul Timişoarei şi al Timişului.
„Vorbim de cinci-şase luni în care s-au pierdut între 150.000 şi 200.000 de euro care nu au intrat, pe lună, la buget. Lipseşte cel puţin un milion de euro. Cine răspunde pentru faptul că s-a pierdut acest milion de euro?”, se întreabă omul de afaceri.
În opinia lui, această tergiversare a licitaţiilor ascunde „interese oculte, lipsă de management şi lipsă de respect faţă de banul public”.
În replică, purtătorul de cuvânt al Primăriei Timişoara, Flavius Boncea, a declarat că, fiind vorba de un proiect european, procedura de închiriere este mult mai complicată decât dacă Bastionul ar fi fost în proprietate privată.
„Bastionul e o lucrare făcută pe un proiect european. Procedura e mult mai complicată decât dacă ar fi un spaţiu proprietate privată”, a afirmat Boncea.
„Noi vorbim despre eventuale necâştiguri, nu despre eventuale pierderi. Noi am făcut recepţia la finalul lunii octombrie – orice discuţie înainte nu este valabilă -, iar acum suntem în negocieri cu vechii chiriaşi. Îl sfătuiesc pe domnul Dimeca, dacă tot se pricepe atât de bine la aceste lucruri, să candideze fie la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, fie la cea de primar al Timişoarei”, ne-a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Constantin Ostaficiuc.
B.A.M.
Citiți principiile noastre de moderare aici!