„Se inventeză tot felul de argumente în favoarea menţinerii acestei societăţi. Acum se vrea extinderea sistemului de TelPark la alte câteva zone, urmând a fi afectaţi câteva mii de oameni, şi asta pentru câteva locuri de parcare. Mă aştept ca în viitor ADP să introducă TelPark-ul şi pe terenuri agricole din preajma Timişoarei, să vină să-ţi ridice tractorul sau plugul. Nu m-ar mira deloc”, a arătat Jichici, adăugând totodată că e un abuz pe care ADP-ul vrea să-l săvârşească cu mâna Consiliului Local şi că, din punctul lui de vedere, societatea trebuie desfiinţată. Reacţia liberalului vine după ce Executivul Primăriei Timişoara a prezentat un proiect de hotărâre cu privire la extinderea ariei de aplicare a sistemului TelPark pe câteva străzi pe care reprezentamţii municipalităţii motivau că au solicitat ADP să realizeze locuri de parcare din fonduri proprii – străzile M. Kogălniceanu, Crizantemelor, Amforei, Labirint şi zona Stadionului „Dan Păltinişanu.
Consilierul local a avut observaţii şi cu privire la proiectul de modernizare a pieţelor din Cetate (Libertăţii, Unirii, Timişoara 700) şi transformarea în zonă pietonală pe zece străzi din aria centrală a oraşului. Deşi consideră că este un proiect extrem de important, Ciprian Jichici consideră că ar trebui ca înainte să fie rezolvată problema parcărilor.
„Se pune căruţa înaintea boilor. În lipsa unor parcări în zonele limitrofe, strada Oituz, Piaţa Mărăşti, Piaţa 700, în zona Colegiului Tehnic MIU, nu ştiu unde vor parca cele 2.000 de maşini care circulă la orice oră prin centru şi nici ce se va întâmpla cu traficul”, a mai afirmat liberalul.
Prea mulţi bani cheltuiţi pentru parcuri.
Nici sumele care sunt investite în parcuri nu prea sunt pe placul consilierului local PNL, acest dând ca exemplu proiectul de amenajare a parcului de pe Intrarea Doinei. După ce iniţial Consiliul Local Timişoara respinsese proiectul ce presupunea o finanţare de 177.000 de euro pentru o suprafaţă de 1.600 mp, acesta a fost readus în plen şi aprobat pentru suma de 32.000 de lei, adică nici 80.000 de euro.
„Primul proiect ne ducea la un preţ de 100 de euro/ mp, iar din referatul Direcţiei de Mediu reieşea că pe fiecare metru pătrat ar fi existat 60-70 de arbuşti. Sunt curios ce s-ar fi întâmplat dacă proiectul ar fi fost respins a doua oară. Probabil că se ajungea la un preţ de 50-60 de mii de euro, aşa încât mă gândesc care ar fi limita reală a costului”, a punctat Ciprian Jichici.
M. H.
Citiți principiile noastre de moderare aici!