Ediția din acest an a UniHack este una a premierelor. Au fost sute de înscrieri pe platforma pusă la dispoziție de organizatorii de la Liga AC. Cei care au dorit să participle s-au înscris din timp și, chiar dacă au existat mici probleme organizatorice, la trasul liniei din 5 noiembrie, lista a cuprins peste 300 de tineri. Urmează ca primii concurenți să ajungă în zilele acestea, la Timișoara, pentru a se caza și a se pregăti de competiție.
„Profile completate am avut 400, participanți, să spunem, 99%. De acolo, au trecut printr-un proces de call center, în care noi i-am sunat să-i întrebăm «Vreți să veniți, nu vreți? », «Vreți cazare, nu vreți cazare, ce fel de masă?», să ne confirme toate datele pe care ni le-au dat. Momentan, ne plasăm undeva la 360 de participanți, confirmați 99,5%”, a declarat Valentin Bogulean, coordonator al ediției din acest an a UniHack.
Participarea este numeroasă și diversă. În fiecare an se înscriu liceeni și studenți din mai multe colțuri ale țării dar și din străinătate.
„Ei vin din toată România, adică avem de la București, din zona Moldovei, din Maramureș, din Arad. Licee mai mici, precum liceul de la Ineu, de unde vine o echipă și, desigur internaționali. Avem mulți din Macedonia, mulți din Serbia, din Germania oameni care vor să vină, Spania, Grecia. Am avut și oameni internaționali care aveau nevoie de viză. Din câte am înțeles, în momentul de față, doi participanți din Azerbaijan au primit viză și o să vină la Unihack,”, a adaugat Valentin Bogulean.
Practic, participanții de la Unihack vor face noapte albă, în weekendul acesta, pentru că concepe un program sau o aplicație. Vor fi împărțiți în echipe iar fiecare dintre ei își va aduce contribuția la proiectul comun. Ca și la edițiile anterioare, tematicile alese de organizatori sunt cu aplicabilitate în lumea reală. Tinerii trebuie să găsească soluții pentru problemele actuale ale societății în care trăim.
„Noi, cumva, ce vrem să facem, e să provocăm participanții să răspundă la niște probleme de natură civică printr-o implementare tehnică. Avem patru teme pe care noi le abordăm anul acesta. Prima ar fi de digitalizare a educației și cum putem s-o digitalizăm prin coding, software related things sau soluții. A doua ar fi domeniul de incluziune și cum putem deschide, cumva, porțile incluziunii prin software. A treia este digitalizarea orașului și cum putem să creăm un centru urban cât mai digitalizat. Iar ultima probă este din domeniul medical și anume cum putem să îmbinăm partea asta de tehnologie software cu anumite aspecte din domeniul medical.” a mai spus Valentin Bogulean.
Organizatorii au pregătit și premii, ajutați de colaborarea cu mediul de afaceri din vestul țării. Corporațiile au susținut de la început acest concurs, iar cele mai bune idei vor fi recompensate cu premii în valoarea totală de 5000 de euro.
La deschiderea ediției cu numărul V a UniHack, timișorenii sunt invitați să îi cunoască pe participanți dar și să asiste la o conferință inedită, despre inteligență artificială și utilitatea ei. Conferința are loc în 16 noiembrie, la Consiliul Județean Timiș și este cu acces liber pentru public, pe bază de înscriere. Formularul poate fi completat AICI.
Trimite articolul
X#io zic sa faca direct un matrix. elon pune la dispozitie neuralinku, gata!
#🤪
-
cine te-a’ntrebat?
afara cu it-istii din tara!
noi muncim noi nu gandim!
-
noi postam si nu gandim?
Nu uita ca it-istii au ridicat tara in ultimii 20 de ani.
Nu uita ca si acum cas si cass-ul unui it-ist plateste pensia la vreo 10 bugetari.Propaganda face ca romanul de rand sa-i urasca dar pentru ce? Pentru cei +/- 300 de ron la impozitul pe venit? Unii chiar cred ca sunt scutiti de toate impozitele… care sunt cat la 10 alti angajati la un loc.
-
Da ți i drecu că mulți dintre ei freacă menta ! Ca atare ii și zboară afara acum când încep multifuncționalele să facă restructurări.
-