Licitația se face pentru proiectul finanțat și din fonduri europene „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe din județul Timiș, prin Consiliul Județean Timiș”.
„Proiectul are ca obiectiv facilitarea accesului la educație a elevilor din 24 de unități de învățământ preuniversitar din județul Timiș, crearea unei infrastructuri de calitate, a unui sistem de educație echitabil atât în mediul urban, cât și în mediul rural prin dotarea cu mobilier adecvat vârstei elevilor, materiale didactice moderne, inclusiv echipamente digitale, investiții vitale pentru creșterea calității vieții generațiilor viitoare”, au precizat reprezentanții administrației județene.
Valoarea totală a contractului de finanțare este de 17,3 milioane de lei. Din această sumă, valoarea eligibilă din Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) este în cuantum de 14,5 milioane de lei, iar valoarea TVA eligibil aferentă este de aproximativ 2,8 milioane de lei.
„Proiectul sintetizează nevoile a 24 de unități de învățământ preuniversitar, cu personalitate juridică proprie, opt școli speciale și două unități conexe din administrarea Județului Timiș, prin Consiliul Județean Timiș plus alte 14 unități de învățământ preuniversitar pentru care Județul Timiș a fost delegat să depună, în virtutea autonomiei locale”, au precizat reprezentanții CJT.
Unitățile de învățământ beneficiare de echipamente digitale sunt următoarele:
- Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Dumitru Ciumăgeanu”, Timișoara
- C.S.E.I. „Paul Popescu Neveanu” (C.S.E.I. „P. Popescu-Neveanu”), Timișoara
- Liceul Teoretic Special „Iris”, Timișoara
- Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Constantin Pufan”, Timișoara
- Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Constantin Păunescu”, Recaș
- Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă „Alexandru Roşca”, Lugoj
- Liceul Tehnologic Special „Gheorghe Atanasiu”, Timișoara
- Centrul de Resurse și Asistență Educațională „Speranța”, Timișoara
- Școala Profesională Specială, Buziaș
- Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș, Timișoara
- Liceul Tehnologic „Sfântul Nicolae”, Deta
- Grădinița P.P. Deta
- Liceul Teoretic Gătaia
- Școala Gimnazială Balinț
- Școala Primară Bara
- Școala Gimnazială Becicherecu Mic
- Școala Gimnazială Denta
- Școala Gimnazială Dudeștii Noi
- Școala Gimnazială Satchinez
- Școala Primară Secaș
- Școala Gimnazială Tormac
- Școala Gimnazială Racovița
- Școala Gimnazială Victor Vlad Delamarina
- Școala Gimnazială Ghizela
La finalul proiectului, 315 săli de la școlile și grădinițele enumerate mai sus vor fi dotate cu mobilier și materiale didactice, precum și zece laboratoare de științe vor beneficia de mobilier și materiale didactice specific.
De asemenea, cu bani europeni veniți prin PNRR, 47 de cabinete de asistență psihopedagogică și săli de sport vor fi dotate cu mobilier și materiale sportive, inclusiv echipamente digitale.
Pe lista dotărilor se mai află trei ateliere de practică, ce vor fi dotate cu materiale, echipamente didactice și echipamente digitale.
„Până în acest moment proiectul s-a desfășurat în condiții optime, ținând cont de complexitatea acestuia. Toată partea de dotări cu IT este în grafic, o parte livrată și montată, cealaltă în curs de achiziție/contractare. Mobilierul urmează să fie livrat și montat, materialele didactice urmează a fi contractate.
Întârzieri/reluări de proceduri înregistrăm în ceea ce privește loturile de echipamente destinate atelierelor profesionale și lotul de baterii de teste specifice cabinetelor psihopedagogice”, ne-au mai informat reprezentanții CJT.
Citiți principiile noastre de moderare aici!