Centrele de permanență sunt asocieri ale medicilor de familie care funcționează în afara programului de lucru al cabinetelor medicale individuale, în regim de cameră de gardă. La aceste centre, medicii oferă servicii de urgență, dar sunt efectuate și tratamente, cum ar fi administrarea soluțiilor injectabile sau pansarea.
În Timiș, conform Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS), sunt 47 de centre de permanență, a căror listă actualizată, cu adresă și număr de telefon o prezentăm mai jos.
Zilele trecute, la redacție ne-au sunat cititori, de vârsta a treia, care reclamau faptul că aveau diferite liste cu centrele de permanență, iar când au ajuns la locație constatau că acestea nu există, iar cei care locuiau în zonă le-au spus că nici nu au auzit de existența lor acolo. Tocmai de aceea vă prezentăm lista oficială a acestor centre, așa cum au trimis-o cei de la CJAS Timiș.
Puteți consulta lista AICI.
La începutul acestui an, Sorina Pintea, ministrul Sănătății, declara la Timișoara că centrele de permanență din cel mai vestic județ al țării nu și-au dovedit eficiența, deoarece numărul pacienților care ajung la Urgențe este în continuare în creștere. O anchetă a Ministerului Sănătății a arătat că în Timiș existau medici care lucrau la mai multe centre de permanență, însă doar în teorie, ei încasând bani pentru gărzile efectuate doar pe hârtie. În luna iulie a anului 2018, Corpul de Control al Ministerului Sănătății a descoperit un medic care, în acte, figura că lucrează la… șapte centre de permanență.
„Un județ ca Timișul ar trebui să aibă maximum 20 de centre de permanență. Asta e opinia mea personală”, a declarat, la Timișoara, ministrul Sănătății, în luna ianuarie a anului 2019.
În 2017, 60.000 de pacienți au fost tratați în Timiș în aceste centre de permanență.
Trimite articolul
XÎn luna iulie a anului 2018, Corpul de Control al Ministerului Sănătății a descoperit un medic care, în acte, figura că lucrează la… șapte centre de permanență.
da la Giarmata PRIMARUL nu se intelege cu MEDICUL sau cu MEDICII si atuncii Corpul de Control a gasit un RAHAT
acum a plecat si POPA de la Giarmata -Se pare ca a fost ajutat sa place
in urmatorul madat PRIMARUL va fi la Primarie, la Centrul de Permanenta, si la Biserica, ca la Capela merge la fiecare mort.
Se impune intr-adevar o semnalizare mai buna, cel putin in cazul centrului nr.5, amplasat intr-o intrare oarecum ascunsa. Persoanele in varsta nu au intotdeauna acces la tehnologie moderna, se descurca mai greu.
Pe de alta parte, lista centrelor ar trebui sa fie afisata de catre toti medicii de familie, plus informarea verbala. Aceasta ar ajuta la reducerea numarului de pacienti care se prezinta la urgente pentru cazuri usoare.
Personal am beneficiat de serviciile unui astfel de centru intr-un weekend si a fost foarte bine: timp de asteptare redus, consult, reteta, problema rezolvata.