Peste o sută de locuri au rămas vacante pentru cei ce doresc să devină directori sau directori adjuncți ai instituțiilor de învățământ din Timiș, după finalizarea concursului. În prezent, aproximativ 140 de candidați care au promovat concursul național își aleg unitatea pe care o vor conduce. Rezultatele lor la cele două probe sunt disponibile AICI.
Rămân însă o sută de locuri neocupate pentru funcția de director și 48 pentru funcția de director adjunct, care, potrivit IȘJ Timiș, vor fi ocupate prin detașare după ce candidații susțin și ei o probă de interviu. Aceasta va consta în trimiterea unui „CV, scrisoare de intenție, o analiză SWOT a unității de învățământ pentru care candidează și un obiectiv strategic dezvoltat pe termen scurt, care va conține maximum 4 pagini”. Inspectoratul va organiza proba de interviu de 25 de minute în școlile și grădinițele unde sunt cel puțin doi candidați, iar pentru unitățile unde este un singur candidat, opțiunile și documentele se trimit prin e-mail. Pentru a fi admis un candidat, este necesară nota 7, iar funcția va fi ocupată de candidatul cu notă cea mai mare. La această probă nu se realizează contestații. Locurile disponibile AICI, alături de toate detaliile necesare. Până în 22 decembrie, IȘJ va alege directorii prin detașare.
Pentru a candida la funcția de director sau director adjunct, candidații trebuie să îndeplinească următoarele criterii:
- sunt absolvenți ai învățământului superior cu diplomă de licență sau atestat de echivalare în condițiile art. 149 alin. (3) din Legea educației naționale nr. 1/2011, cu modificările și completările ulterioare;
- sunt titulari în învățământul preuniversitar, având încheiat contract de muncă pe perioadă nedeterminată
- au o vechime în învățământul preuniversitar de minimum 5 ani;
- au calificativul „Foarte bine” acordat în ultimii 2 ani școlari încheiați lucrați efectiv la catedră în funcții didactice sau în funcții de conducere din unități de învățământ/inspectorate școlare/casele corpului didactic ori în funcții de îndrumare și control din inspectorate școlare;
- nu au fost sancționați disciplinar în ultimii 2 ani școlari încheiați lucrați efectiv la catedră în funcții didactice sau în funcții de conducere din unități de învățământ/inspectorate școlare/casele corpului didactic ori de îndrumare și control din inspectorate școlare sau a intervenit radierea de drept a sancțiunii, potrivit art. 248 alin. (3) din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii, republicată, cu modificările și completările ulterioare.
editor Dan Oancia
Trimite articolul
XIi si vad cum isi copiaza analizele SWOT unul de la altul :))
La moisil e nevasta unui pesedist primar de pe sate, a trasnformat liceul intr-o afacere. A dat afara profesori cu expereinta si a angajat tineri direct din facultate fara pic de experienta. Este o gluma faza asta, numarul unu la filtrare ar trebui sa fie un minim de anii de experienta si .. desigur ceva rezultate. Examenul la bacalaureat a cazut sub media orasului. Este ridicol cum pentru niste bani derizorii .. prostancii astia distrug viitorul. Rog inspectoratul sa fie ATENT! si in primul rand sa nu mai accepte candidaturi pe ‘genunche’. Acum vom vedea cine a reusit sa se impuna in asa zisa noua coalitie! Fosta sau ..viitorul. O zi splendida.
Directori afoni ori neimplicati, numiti exclusiv politic, pe linie de partid. Apoi ne mirăm de pedagogie depășită , insipidă ptr tineri. La fel abordata si constiință Civică:
Ca un exemplu relevant, de 30ani copii din școli, la fel și studenții sunt ȚINUȚI DEPARTE de aCOMEMORĂRILE martirilor din 89. Deși în ultima săptamina de școala, s-ar putea face atitea Dezbateri interesante în clase cit și pe teren (intilniri cu istorici ori revoluționari)
Mai ales cind avem un Muzeu în Timisoara dedicat Revolutiei, cît și o puzderie de asociații… (cam de prisos dacă vedem slaba informare a tinerilor)
probabil că mulți directori de școli se știu PROFITORI, chiar URMAȘI ai activistilor/Sistemului criminal comunist.
Doar asa se explică NEPASAREA acestor instituții din Educație, responsabile cu INFORMAREA și în buna parte educarea copiilor spre o SOCIETATE DEMOCRATICA. Cine nu-și cunoaște EROII, nu va avea modele decit ce le servește TicToc, Fcb și Insta…
Asta face de 30 ani cu succes Ministerul Educației, cu securistul de Ministru Cimpeanu în frunte😠
Să-i tina pe tineri cit mai în beznă de la adevărată istorie curajoasă a neamului, în loc sa prezinte materiale AUDIO-VIDEO toată săptamina in SCOLI, FILME cu poveștile eroice a TINERILOR martiri și altor revolutionari, ca să stie sa aprecieze modelul de curaj și CONSTIINȚĂ CIVICĂ a acestora. Ministerul în schimb, le ocupă aceste zile cu lucrări de duzină, (pe care le studiază oricum tot anul). Că după vacanta de iarna oricum NIMENI nu mai pomenește în scoli ceva despre morții Revolutiei de la Timișoara…
Actuala directoare nu sa prezentat la interviu iar contracandidata ei a luat nota 6 și până la urmă este pusă în funcție tot actuala directoare care nu sa prezentat la intreviu știind că va fi numita, unde este corectitudinea!