Polițiștii locali trag la răspundere patronii care lasă muzica prea tare. Din 1 iunie și până în prezent, au fost aplicate 27 de amenzi în valoare totală de 40.000 de lei. De la începutul sezonului, cele mai multe probleme au fost constatate în zone precum Piața Unirii, Corneliu Coposu, zona Stadion, canalul Bega, zona Muzeul Satului, Parcul Rozelor.
Polițiștii locali propun suspendarea activității unei berării din Piața 700, după repetatele sancțiuni aplicate.
„Ca urmare a sanctiunilor repetate aplicate de politistii locali s-a demarat procedura legala de propunere a suspendarii activitatii SC DEL CORSO FAMILY SRL de catre compartimentul de specialitate din cadrul Primariei Timisoara”, trasmit reprezentanții Poliției Locale.
Poliția Locală va continua acțiunile privind tulburarea liniștii publice. Se vor lua măsuri severe de sancționare atât în cazul persoanelor juridice, dar și în cazul persoanelor fizice. Timișorenii pot face sesizări la 0256968 și 0256246112.
Amenzile pentru cei ce nu respectă orele de liniște sunt cuprinse între 100 și 6.000 de lei. Conform Legii 61/1991, orele de liniște sunt între 13-14 și 22-8.
editor Amalia Kui
Trimite articolul
XMai avem si pe cineva care se ocupa de problemele cetatenilor orasului de obicei nu se ia nimeni de maharii astia cu cluburile
-
sunt aceiasi afaceristi care au fost “prinsi” de ana pauker, scuze, munteanu..ca au incalcat regulile de functionare asta iarna. e ciolanul mare acolo defapt si useristii astia ghei vor si ei un loc la masa acolo defapt. mars usr si toti obositii din aceasta adunare salbatica.
Asa asa, campus monastiresc dorim. Mucles peste tot ahaahaha. Circ man, asta deja nu mai oras, e un kkt cu 400k de locuitori, unii mai cimpanzei decat specia.
“Conform Legii 61/1991, orele de liniște sunt între 13-14 și 22-8” in rest nu e nevoie de liniste si sunt permise cretinismele?
Care lege prevede orele de normalitate cand se pot odihni cei care mai lucreaza si noaptea?
daca v-ati scoate capetele din cur ptr un moment v-ati da seama cat de penibil e ca o economia locala sa fie influentata de programul fiecarei babete cu apartament in centru! Vreti liniste? directia suburbie!
-
Stai linistit, se aude muzica din centru pana in suburbii, weekend de weekend nu poti sa dormi decat cand se da stingerea la discoteci. In suburbii ai avantajul ca prinzi live si manele de la nuntile de prin satucele din jur, e o simfonie.
Atat pentru tine cat si pentru Tanarul de mai jos, solutia civilizata s-a gasit de mult – discoteci in interiorul cladirilor, antifonate pentru de nu se aude nici musca in exterior.
Civilizat, fiecare se distreaza cum doreste, tineretul cu disco, batranetul cu pus muraturi.
-
Iti inventezi un inamic facil, “babele”, cu care sa te lupti. Stii cine mai are o problema cu zgomotul, in afara de varstnici? Toata grupa de varsta de la 25 la 65 de ani, care inca muncesc, si-si doresc sa se poata odihni noaptea, pentru ca a doua zi o iau de la capat cu munca.
E absurd sa propunem sa se mute mai toata lumea din zona centrala, doar pentru ca vor cativa sa faca spectacol sonor fara sa bage bani in izolarea fonica corecta a localului.
Într-un oraș universitar, in care se presupune că vrea să atragă tineri, unde ar fi posibil ca aceștia să se distreze fără a deranja? Ok, se dau amenzi, foarte bine asta, dar care sunt alternativele? Unde pot fi amplasate discotecile? Care sunt mijloacele de transport până acolo? O societate dezvoltata trebuie să aibă funcțiuni diverse astfel încât să mulțumească toate categoriile de vârstă.
P.S. în Anglia, spre exemplu, bătrânii au tot felul de activități puse la dispoziție pentru petrecerea timpului liber, dar la noi? Pentru tinerii părinți, in afara de locurile de joacă din mall-uri, parcul copiilor și parcurile amenajate din cartiere, ce alte alternative mai au? Muzeele sunt atractive in momentul actual? Tot în Anglia, fiind un exemplu studiat de mine, personal, am observat cum muzeele au zone ori pt joaca, ori pt un mic snacks ori amenajate astfel încât oamenii să interacționeze direct prin diferite activități cu domeniul specific lui.
So, in concluzie, probleme sunt identificate, amendate, reluat tot procesul, într-un ciclu din asta raportare-amenzi, dar alternativele ?!
-
Alternativa e ca-ti faci birt inauntru, si faci antifonare beton, ca sa nu se auda la vecini. Garantez ca se poate face astfel incat sa nu se auda mai nimic afara. Fostul Daos tinea concerte, iar daca nu deschideai usa din spate, nu prea se stia ce se intampla acolo. Sau il doare pe proprietar sufletul sa bage bani pentru a putea scoate bani?
Nu pricep ce legatura are discutia despre muzee, locuri de joaca si relaxare cu subiectul.
-
Așa… Să aduc în discuție toate categoriile de distracții și vârste că știm că-s mulți hateri pe internet care se iau de tineri. În interior,da, dar pe langa antifonare, trebuie să facă și o ventilație brici, și un loc de fumat undeva unde sa fie safe…nu e chiar atât de ușor,da, iarna e ok, dar vara merge o bere și o muzica buna afară. Și azi-noapte se auzea muzica, din “suburbii”, dar nu a fost chiar atât de deranjant. Cui ii e cu adevărat somn, doarme și așa!! :)))
-